10 csúnya titok, amit a szállodai személyzet soha nem fog elmondani neked

Készülj fel a sokkra – a szállodák kifényesített homlokzata mögött olyan világ rejtőzik, amelyeket a személyzet és a vezetőség nem akar, hogy tudj. Ezeket a csúnya igazságokat titokban tartják, az ágyi poloskáktól kezdve a piszkos ágyneműkön át a megkérdőjelezhető étkezési gyakorlatig.

De most itt az ideje, hogy leleplezzük az igazságot, és felfedjük a szállodai szobában megbúvó rejtett dolgokat.

Hirdetés

 

1. Soha ne használd a szobádban a poharakat.

Soha ne bízz a szállodai szoba poharaiban. A takarítók néha kifutnak az időből, hogy ugyanazzal a rongyal tisztítják a poharakat, amivel a fürdőszobát. Elvégre csak az a céljuk, hogy a szoba tisztának tűnjön.

2. A takarítók néha az ágyadban alszanak.

A takarító személyzet néha a vendégszobákban alszik, pedig nem szabadna.

Ha nagyon fáradtak vagyunk és van időnk. Például egy nagy lakosztályt takarítunk, és hosszabb időt kapunk a takarításra, akkor szundikálunk egyet az ágyakban.

3. Az ágyi poloskák majdnem olyan gyakoriak, mint a vendégek..

Hirdetés

Ágyi poloskák. Minden egyes szálloda, a lepukkant motelektől az ötcsillagos üdülőhelyeken át, foglalkozott már velük. Egy 2018-as tanulmány szerint az Egyesült Államokban gyakoribbak , mint az elmúlt 15 évben. A szállodák és motelek a top 3 helyek között vannak, ahol megtalálhatók ezek a kártevők.

4. A szobalányok felpróbálják a vendégek drága ruháit.

A legtöbb szobalány csak megnézi a vendégek ruháit, de néhányan azt is bevallották, hogy felpróbálják azokat. A szobalányokat már többször rajtakapták, hogy ezt csinálják.

Sokuknak nagyon szép ruhái vannak, és ha úgy gondoljuk, hogy egyforma a méretünk, akkor felpróbáljuk a díszes estélyi ruhákat, ékszereket és cipőket

5. A takarítók időnként a vendégek WC-jét is használják.

Továbbá, ha a takarítónak ki kell mennie a mosdóba, akkor azt használják, ahol épp takarítanak, ahelyett, hogy a személyzet mosdóját használnák, amit kellene.

Valami, amit néha teszünk, hogy a vendégek mosdóját használjuk, de csak akkor, ha elfoglaltak vagyunk, és nincs elég időnk a személyzeti mosdóba kimenni. Ez olyasmi, amit nem szabadna tennünk, de sokan mégis megteszik.

6. A személyzet tagjai nem törődnek szinte semmivel – még akkor sem, ha a törött üveg a vízutántöltő hordóba kerül.

Régebben szállodákban dolgoztam rendezvényeken, és egyszer egy vendégünk összetört egy poharat a vízutántöltő hordóban. Két hétre otthagytam a munkát, hogy elmenjek nyaralni, és amikor visszatértem, az üveg még mindig a hordóban volt. 

7. A poggyászodat labdának használják.
A bell hop rolls luggage by a mural of tango dancers in the lobby of the Abasto Plaza Hotel in Buenos Aires, Argentina, Aug. 25, 2005. (AP Photo/Leslie Mazoch)

Ha szándékosan vagy véletlenül kint hagyod a csomagodat, a csengőpultnál tartjuk, egy kis szobában, nem látható helyen. Ott a poggyászodat a lehető legrosszabb módon kezelik. Ha elég nagy, ráülünk. Ha elég kicsi, akkor focizunk vele.

8. A vegetáriánus étel nem mindig vegetáriánus, bármelyik ételbe könnyen becsúszhat hús.

Hirdetés

Ha csak vegetáriánus ételeket eszel, akkor most ne nézz félre. A szállodai konyhák gyakran nem törődnek azzal, hogy koncentráljanak a vegetáriánus igényekre.

A vegetáriánus étel nem is igazán vegetáriánus, ha megnézed, hogyan készítik el. A kenyerek tésztájában tojás van, a szószok csirke- vagy borjúhúslevesből készülnek, mindenhez ugyanazokat az eszközöket használják, és tényleg nem tudhatjuk, hogy került-e darált hús az ételedbe van sem..

9. Sok undorító dolog történt a szobádban.

A szállodatulajdonosok és a menedzsment személyzete nem büszke erre. Még szerencse, hogy a személyzet néhány tagja mégis őszintén beszélt néhány élményéről, például arról, hogy egy egész disznót pácoltak a fürdőkádban. Hidd el, az általad lefoglalt szobák már mindent láttak.

10. A hajszárítók mindenféle baktériumnak adnak otthont.
close up woman hold hairdryer for use after shower in bathroom

Míg az állami előírások megkövetelik, hogy fertőtlenítsék a gyakran érintett területeket, például a fürdőszobákat és a poharakat, addig a kevésbé feltűnő tárgyakra, például a hajszárítókra nem fordítanak ugyanilyen figyelmet. Következésképpen ezeket a tárgyakat nem feltétlenül tisztítja rendszeresen a személyzet, és hosszabb ideig maradhatnak fertőtlenítés nélkül, ami a baktériumok elszaporodásához vezethet.

via

Kapcsolódó cikkek