10 dolog, ami azt mutatja, hogy egy személy tényleg törődik magával, anélkül, hogy hencegne

Manikűr, hajápolás, gyantázás – mindezekről az eljárásokról úgy gondoljuk, hogy az öngondoskodás részei. A valóságban azonban a tökéletes külsőnek nagyon kevés köze van ezekhez. Az öngondoskodás ugyanis azt jelenti, hogy kevesebb időt töltünk a tömegközlekedési eszközökön, minőségi árukat viselünk, és nem csak szép fehérneműt, vezeték nélküli fejhallgatót használunk, és kényelmes tornacipőt hordunk tűsarkú helyett.

Úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy listát azokról a dolgokról, ami általánosan azok tesznek, akik valóban értékelik magukat.

Hirdetés

 

Taxi

Talán senki nem vonja kétségbe, hogy tömegközlekedéssel utazni lassabb és kényelmetlenebb, mint autóval. Azonban még ha van is saját autód, néha a taxi kifizetődőbb és kényelmesebb megoldás lehet. Ha például a városközpontba kell menned, ahol gondot okozhat a parkolás, vagy csak egy ismeretlen helyre tartasz, a taxi jobb alternatíva az autóval szemben.

Drága cipők

A cipőnek kényelmesnek kell lennie, különben az életminőségünk csökken. És ez nem csak a fáradt lábadról és a bőrkeményedésekről szól. A probléma az, hogy a lábfej helytelen pozíciója miatt a test úgy osztja el a terhelést, hogy az egyensúly megtartását segíti. Ennek eredményeképpen az embernek problémái lehetnek az ízületekkel és a gerinccel. Másrészt a drága cipők vagy csizmák általában kiváló minőségű anyagokból készülnek, és figyelembe veszik a lábak anatómiai jellemzőit. Úgy tervezték őket, hogy a lehető legkényelmesebben érezzük magunkat bennük.

Ezenkívül sokan gyakran figyelnek a cipőkre, amikor először találkoznak egy személlyel. Tehát, ha egy kicsit több pénzt költesz, sikeresebb benyomást kelthetsz.

Hirdetés

Elektromos fogkefe

A fogorvosnál tett látogatások számának csökkentése érdekében gondoskodnunk kell a fogainkról. Egy minőségi elektromos fogkefe és szájöblítő segít ebben. A fogkefe segít abban, hogy minél alaposabban tisztítsd fogaidat: egy hagyományos fogkefével percenként legfeljebb 200 fordulatot tudsz végezni; az elektromos fogkefe sebessége ugyanakkor több ezer fordulat percenként. Egy szájöblítő pedig hasznos lesz azok számára, akik otthon szeretnének megszabadulni a lepedéktől, mivel ez a készülék egy erőteljes vízsugár segítségével eltávolítja az összes ételmaradékot, és az ínyét is masszírozza.

Mosogatógép

A mosogatógép nemcsak időt és idegeket, hanem pénzt is spórolhat. Egy átlagos mosogatógép mindössze 10 liter vizet használ el töltésenként, míg ugyanennyi edény mosogatóban történő tisztítása 120 liter vizet is igénybe vehet. Manapság, amikor szinte minden lakásba vízórát szerelnek, ez a különbség eléggé észrevehető lesz. Emellett a mosogatógép sokkal jobban megtisztítja az edényeket, és még fertőtleníti is azokat.

Online nyelvtanfolyamok

Az új készségek és az önfejlesztés mindig jót tesz. Ma már számos olyan oktatóprogram létezik, amelyek segítségével az emberek könnyen és gyorsan tanulhatnak új nyelveket. Az önálló tanulás azonban nem mindig jobb, mint egy online tanfolyam, képzett tanárral. Hiszen a nyelvtanulásnak szisztematikusnak kell lennie a jobb eredmények érdekében, ami azt jelenti, hogy nem tanulhatsz nyelveket akkor, amikor neked kényelmesnek találod.

Ráadásul egy tanár mindig képes lesz egyéni programot összeállítani a te személyes céljaid alapján, rámutatni a kiejtési hibákra, és párbeszédekkel megerősíteni a tanult anyagot.

Hirdetés

Kapszulás kávéfőző

A kapszulás kávéfőző nagyszerű választás azoknak, akiknek fontos az idejük. A kávékészítés más módszereivel összehasonlítva ez a lehetőség a leggyorsabb. Nem pazarol több időt a kávéskanna és minden egyéb mosogatására. Csak be kell kapcsolni a gépet, hozzáadni a vizet, és bedobni a kapszulát – és kész is a finom kávé. Figyelembe véve, hogy a kapszulás kávéfőző általában elég kompakt, nem foglal sok helyet a konyhában.

Baba nyugágy

Manapság már rengeteg olyan eszköz létezik, amely megkönnyíti a szülők életét. Igen, némelyikük elég drága, de megéri a pénzt. Például egy állítható üléssel ellátott babafotel szükséges pihenést adhat a szülőknek. Nem kell többé állandóan ringatni a karodban lévő babát, elég, ha bekapcsolod a nyugágy rezgés funkcióját.

A babát is biztonságosan szállíthatod benne, gyermekülés nélkül. Végül pedig egy kiváló minőségű nyugágy biztosítja a baba biztonságát, amíg a szülők mással vannak elfoglalva.

Ortopéd matrac

A nyugodt alvás az egészség és a jó közérzet kulcsa, ezért nagyon fontos, hogy alvás közben gondoskodj a kényelmedről. Egy kényelmetlen és rossz minőségű matrac sok problémát okozhat. Először is ronthatja az alvás minőségét. Ennek következtében nem alszol eleget, gyorsabban elfáradsz, és nehezebben tudsz koncentrálni. Hosszú távon azonban a rossz matrac problémákat okozhat a gerincével kapcsolatban is.

Hirdetés

Súlyozott takaró

Egy másik dolog, ami fontos a nyugodt alváshoz, a takaró. Általában nem szoktunk annyi időt fordítani a takaró kiválasztására, mint a matracra. De ez nem helyes. Hiszen egy jó takaró segít megbirkózni a szorongással és az álmatlansággal. Egy súlyozott takaró például hozzájárul a nyugodt alváshoz. Ezek a takarók a hagyományos takarókkal ellentétben műanyag szemcsékkel, üveggyöngyökkel, hajdina héjával vagy himalájai sóval vannak töltve. A mélynyomásos stimulációnak köszönhetően ez a takaró segít a testnek az ellazulásban.

Drága harisnyanadrágok

Valószínűleg minden nővel megesett, hogy a lehető legrosszabbkor szakadt el a harisnyanadrágja. Manapság már lehet kapni nylon alapú szövetkeverékből készült, szakadásmentes harisnyákat. Ezeket a harisnyákat akkor sem lehet elszakítani, ha nagyon próbálkozol, és a hosszú körmök és a bútorok sem tudnak kárt tenni bennük.

Emellett nem fényesek, mint az olcsó harisnyák, és láthatatlanok a lábon.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy neked is van elképzelésed arról, hogy mit jelent az öngondoskodás. Mesélj róla nekünk a hozzászólásokban.

Kapcsolódó cikkek