10 egyszerű, mégis nagyszerű tipp & trükk, amire minden nőnek szüksége lesz legalább egyszer az életében

Különösen nekünk, nőknek, az élet néha nagyon stresszes és nyomasztó tud lenni, de nem kell, hogy így legyen. Egy egyszerű és hatékony hack bármikor jól jöhet és megmentheti a helyzetet. Éppen ezért mindig örömmel fogadjuk az új trükköket, amelyek bármilyen módon, formában segíthetnek nekünk abban, hogy jobban érezzük magunkat, vagy jobbá tegye a dolgokat.

Csapatunk átfésülte az internetet, hogy megtalálja a legkiemelkedőbb és leghasznosabb tippeket, melyekre minden nőnek szüksége lehet ahhoz, hogy átvészeljen egy húzós napot.

Hirdetés

 

Hogyan csökkenthetjük a menstruációs görcsöket

A menstruációs fájdalmak csökkentéséhez fogd egy ceruza radíros végét, és masszírozd a füled felső résbe egy percig.

A dysmenorrhoea (fájdalmas menstruációs görcsök) jelentkezhet a menstruáció alatt vagy nem sokkal előtte. Az alhasad, hátad vagy combjaid is görcsölhetnek. A görcsök enyhítésére kezdj el fájdalomcsillapítót szedni egy nappal azelőtt, mikorra várható a menstruáció.

Hogyan kerüld el a borotvaégést borotválkozás után

Hirdetés

A borotválkozás utáni borotvaégés elkerülése érdekében használj illatmentes borotvakrémet vagy szappant, és a borotválkozás utáni második napon hámlaszd le a bőröde. Mivel az illatosított termékek gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek bőrirritációt okozhatnak, jobb, ha ezeket teljesen elkerülöd. Ráadásul a borotválkozás utáni hámlasztás segít kiszabadítani a bőr alá szorult szőrszálakat, csökkentve ezzel az irritáció kialakulásának valószínűségét.

Hogyan mossunk zsíros hajat

Ha zsíros a hajad, sampon előtt használj kondicionálót. A fordított hajmosási technika segíthet a zsíros hajúaknak ápolni és hidratálni a hajukat anélkül, hogy elnehezítené azt.

Hogyan távolítsuk el az olajfoltokat

Az olajfoltokat úgy lehet eltávolítani, ha babaport viszünk fel a foltra, és hagyjuk, hogy az olaj felszívja az olajat. A hintőpor kitölti a ruha rostjai közötti réseket, így könnyebben felszívja a zsírt. Az éjszakai áztatás után súrold le a port egy puha kefével.

Hogyan távolítsuk el a dezodornyomokat

A foltos ruhákat számos tényező okozhatja. A legtöbb esetben a faggyú, a mosószer és az alumíniumsók összetett kölcsönhatása okozza őket. Azonban izzadásgátló nélkül is kialakulhatnak sárga foltok, mivel a bőrzsírok szennyeződésrészecskékkel keveredve foltot hagyhatnak a ruhákon.

Hirdetés

Mindkettőtől megszabadulhatsz, ha hidrogén-peroxidot, mosogatószert és szódabikarbónát keversz össze. Ezután a keveréket vidd fel egy kefére, és óvatosan súrold le a foltot. Ez a módszer fehér, fekete és színes ruhákon is működik.

Hogyan kerüld el a „rózsaszín adót”

Egy tanulmány szerint a női testápolási termékek 56%-ban drágábbak, mint a férfiaké. Ha meg akarsz spórolni pár forintot, vásárolj férfi borotvákat és dezodorokat. Ezek olcsóbbak, és gyakran jobban működnek.

Hogyan nyissunk ki egy makacs fedelet

Bármilyen makacs befőttesüveg, például savanyúságtartály kinyitásához tedd a fedelét egy percre forró víz alá. Minden segítség nélkül ki fogod tudni nyitni.

Hogyan tisztítsunk meg egy leégett edény

A leégett edények tisztításához forralj vizet és szódabikarbónát az edénybe, majd mosd ki. A szódabikarbóna jó tisztítószer, mert mérsékelten lúgos kémhatású, így a szennyeződések és a zsírok könnyen feloldódnak a vízben, vagyis könnyen eltávolíthatók.

Hirdetés

Hogyan tüntessük el a havi foltokat

A hidrogén-peroxid (H2O2) egy fertőtlenítő folyadék, amit vágások és más bőrsebek gyógyítására és a baktériumok elpusztítására használnak. Jelenleg a peroxidot gyakran használják nem orvosi körülmények között is, például tisztításra, fertőtlenítésre és foltok eltávolítására. Ha fehér vagy törtfehér alsóneműből próbálod eltávolítani a menstruáció okozta foltokat, áztasd őket 30 percre egy vödör vízbe és 1 csésze peroxidba.

 

Melyik a kedvenc tipped? Van olyan trükk, amit felfedeztél, és már nem tudsz nélküle élni?

Kapcsolódó cikkek