10+ esemény és trend a ’90-es & ’00-as évekből, ami arra késztetett, hogy elénekeljük az „Oops, I Did It Again”-t

Mire emlékeztek a ’90-es évek végéről és a 2000-es évek elejéről? Caprisok, valóságshow-k hírességek friss házasságáról, egy szenvedélyes csók az egyik legnagyobb zenei ünnepségen? Úgy döntöttünk, hogy emlékeztetünk az akkori fényes eseményekre és trendekre.

Ha ezeket a képeket nézzük, az kicsit olyan, mintha visszamennénk az időben a gondtalan gyermekkorunkba és fiatalságunkba.

Hirdetés

 

1. „Véres” szerelmi vallomás Angelina Jolie és Billy Bob Thornton között.

PHOTO: EAST NEWS
AKTORKA ANGELINA JOLIE Z MEZEM BILLYM BOBEM THORNTONEM NA PREMIERZE FILMU „GONE IN 60 SECONDES”
Jun 05, 2000; Los Angeles, California, USA; Actor ANGELINA JOLIE with husband BILLY BOB THORNTON @ the „Gone in 60 secondes” premiere
Mandatory Credit: Photo by Chris Delmas/VISUAL Press.
(

A csodálatos színészpáros nem félt kimutatni az érzéseiket. Felpörgették a hangulatot azzal, hogy igazán szokatlan módon mutatták ki szerelmüket. A pár úgy döntött, hogy mindig maguknál hordják egymás egy-egy darabját. Ehhez olyan nyakláncokat használtak, amelyekbe egymás véréből került néhány csepp. Ez akkoriban romantikusnak tűnt számukra, de házasságuk nem tartott sokáig – 2003-ban váltak el.

2. Jennifer Lopez öltözékei, mint a kor szimbólumai.

PHOTO: EAST NEWS
JENNIFER LOPEZ I PUFFY COMBS NA ROZDANIU NAGROD MTV W NOWYM JORKU
Jennifer Lopez and Puffy Combs pose for a picture as they enter the MTV Video Music Awards 07 September 2000 in New York. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO/Henny Ray ABRAMS

A „Jenny From the Block” tökéletesen illusztrálta a kor divatját. Különösen kanonikussá vált a fejkendővel kiegészített fehér ruhája, valamint a 2000-es Grammy-díjátadón való híres megjelenése egy zöld Versace-ruhában. 20 évvel később J. Lo bebizonyította, hogy könnyedén megismételheti ezt a sikert, és büszkén sétált a kifutón az új interpretációjában.

3. „Újdonsült házasok” = Jessica Simpson és Nick Lachey.

Jessica Simpson & Nick Lachey Singers 10th Espy Awards, Arrivals Kodak Theatre, Hollywood, Los Angeles, USA 10 July 2002 Date: 10 July 2002

Emberek milliói követték figyelemmel családi életük pillanatait a Newlyweds című valóságshow-ban. A műsor 2003-ban indult, egy évvel az esküvő után. Az összeszokás és a kapcsolat próbára tétele a takarítási, mosási és főzési feladatokon keresztül nem volt könnyű a pár számára. Lenyűgöző volt nézni, ahogy a valódi sztárok ugyanezeken a kihívásokon mennek keresztül. Sajnos nem történt csoda, a pár 2005-ben jelentette be válását.

4. „Erős” pír.

Igen, a 2000-es években imádtunk sok-sok pirosítót felvinni az arcunkra. Azért, mert a sztárok is ezt tették. A legfényesebb példák Mariah Carey és Tyra Banks voltak.

Hirdetés

5. A „The Simple Life” című műsor.

A 2000-es évek kulturális életének tökéletes összefoglalójának tartják, még akkor is, ha később kiderült, hogy a műsor számos eseménye megrendezett. A két szőkeség, Nicole Richie és Paris Hilton kalandjai lenyűgözték a közönséget a luxus és a szokatlan életszemlélet bemutatásával. A szenvedélyes rajongók még a mai napig is boncolgatják a műsort és elemzik annak legikonikusabb pillanatait. Paris időnként nosztalgiát érez azokról az időkről, és rövid részleteket posztol a műsorból a közösségi médiában. Emlékszik például arra, hogyan próbált szalonnát sütni egy ruhavasalón. Paris és Nicole még mindig barátságban vannak.

6. A nagyon alacsony derékvonal.

Az egyik másik trend, amelyet Paris Hilton és Britney Spears tett népszerűvé, az alacsony derékvonal. Olyan alacsony, hogy még az alsónemű is látszott. Néhányan még ma is ilyen farmert hordanak. Az alsónemű megmutatásának trendje visszatér a divatba.. örülünk?

7. Brad Pitt és Jennifer Aniston házassága.

Hollywood glamour couple Jennifer Aniston and Brad Pitt pictured arriving at the screening of Wolfgang Petersen’s film ‘Troy’ presented out of competition at the 57th Cannes Film Festival in Cannes-France on Thursday, May 13, 2004. Photo by Hahn-Nebinger-Gorassini/ABACA.

Tökéletesnek számítottak. Pitt és Aniston ’98-ban kezdtek randizni, és egy évvel később összeházasodtak; 1999-ben egyből az eljegyzési gyűrűt mutogatták a Sting koncerten, amin részt vettek. A tökéletes élet nem tartott sokáig, és 2005-ben bejelentették válásukat.

8. Kontrasztos hajszínek.

A 2000-es évek epikus hajfestési ötleteket adtak nekünk, mint például Christina Aguilerának, Nicole Richie-nek, később pedig Avril Lavigne-nek a „Girlfriend” című slágerével. A lányok szerte a világon kérték a fodrászukat, hogy készítsék el ugyanazt a halom platinaszőke hajat, mint a fő inspirációjuk: Aguilera, a kontrasztos fekete és rózsaszín szálakkal.

Hirdetés

9. „Kamionos” sapkák.

Ezek a baseballsapkák a ’90-es évek végén és a ’00-as évek elején váltak trenddé. Mindenki hordta őket: Ashton Kutcher és Justin Timberlake-től kezdve az it-girls Paris Hiltonig és Nicole Richie-ig. A stylistok évek óta azt jósolják, hogy ez a fejfedő visszatér a trendek közé, de a diadalmas visszatérés még nem történt meg.

10. Furcsa övek, minden színben.

Könnyű összezavarodni a 2000-es évek öveinek sokféleségétől. A hírességek rendszeresen használtak névre szóló, strasszkövekkel kirakott öveket, szemekkel, láncokkal ellátott öveket, vagy egyszerűen csak szövetdarabokat, amikkel az alacsonyan dekoltált farmerjukat egészítették ki.

11. Rachel McAdams és Ryan Gosling csókja az MTV Movie Awards-on.

Embed from Getty Images

A színészek forgatáson belüli nehéz kapcsolata nem akadályozta meg őket abban, hogy eljátsszák a filmtörténelem egyik legikonikusabb romantikus párját. Évekkel később a rendező egy interjúban megosztotta, hogy Gosling arra kérte, hogy cserélje le a színésznőt. „Éppen egy jelenetet forgat Rachellel, és azt mondja: „Kivinnéd őt innen, és behoznál egy másik színésznőt?” Erre én: „Mi?” Azt mondja: „Nem lehet. Nem tudom megcsinálni vele’.” De 2005-ben a pár olyan csodálatos pillanatot adott elő a kamerák előtt, hogy sokan még mindig a legjobb csóknak tartanak.

12. Capris.

Embed from Getty Images

Hirdetés

Leighton Meester volt az egyik rajongója ennek a nadrágstílusnak, és igazán népszerűvé tette őket. Más hírességek is követték a példáját, így a caprisek bekerültek a ruhatárunkba.

13. Göndörített haj.

A göndör haj már a ’80-as években megjelent, de népszerűsége a 2000-es években tetőzött. A stylistok nem titkolják, hogy örülnek, hogy ez a trend már a múlté..

via

Kapcsolódó cikkek