10 otthoni tipp és trükk, ami miatt a vendégek egy újabb látogatásra akarnak majd jönni

Egy ház korát a tetőzetéről lehet megmondani, azt pedig, hogy mennyire ügyes a háziasszony a tisztaságáról. Vendégeid sokkal többet látnak, mint te, és nehéz lehet kiszúrni, hogy pontosan mit kell megjavítani vagy kitakarítani. Szerencsére van néhány trükk, amivel időt és az idegek állapotát is megspórolhatjuk.

Találtunk 10 olyan hacket, amit érdemes kipróbálnod!

Hirdetés

 

Kapd el a rovarokat egy szöszhengerrel.

Nem kell puszta kézzel felszedni őket, vagy megpróbálni valahogy csapdába ejteni őket. Használj szöszhengert az apró élőlények eltávolításához. Ez nem csak gyorsabb és kevésbé undorító, de segít elkerülni, hogy összenyomd őket a felületeken.

Rakj tükröt az udvarra, hogy világosabbá tedd a szobádat.

Ha a természetes fény sosem jut be a szobádba, megoldhatod a problémát, ha egy tükröt kívülre helyezel. Ügyelj arra, hogy a napfény visszaverődése közvetlenül az ablakodba világítson.

Válaszd ki a megfelelő világítást.

Hirdetés

Ha a szobád sötét, jobb, ha nem használsz durva felülvilágítót. Ez automatikusan még sötétebbé teszi a szobádat, és még kényelmetlenebbé teszi a tartózkodást. Ehelyett bátran szereljen fel lágy peremvilágítást. A szoba körül elhelyezett többféle világos színű fényforrás hangulatos légkört teremt.

Előzd meg, hogy a fehér lepedők megsárguljanak.

A citromok újra ragyogóvá teszik a fehér lepedőket. Természetes fehérítőszerként szolgálnak. Csak öntsd 1 citrom levét mosószerrel együtt a mosógépbe, és mosd ki a szokásos módon.

Tedd ragyogóvá a padlót.

Ehhez két vödörre lesz szükséged. Adj 1/4 csésze mosószert az első, forró vízzel teli vödörbe. A második, tiszta vízzel teli vödröt az öblítésre használjuk. Mosd fel a padlót a szokásos módon, de ügyelj arra, hogy a mosószert utána megfelelően kitisztítsd. A zsír és a kosz pillanatok alatt eltűnik.

Tartsd frissen és bolyhosan a törölközőket.

 

Hirdetés

Használj ecetet és szódabikarbónát, hogy újra életet adj a törölközőknek. Mindössze annyit kell tenned, hogy mosószer helyett ecetet használsz, mosd ki a törölközőket forró cikluson, és amint elindul az öblítési ciklus, adj hozzá 1/2 csésze szódabikarbónát. A viaszos maradványok eltűnnek, ráadásul az áporodott szag is.

Távolítsd el a háziállatok szőrét és szagát a szőnyegről.

A háziállatok szőrével való küzdelmet minden tulajdonos ismeri, akinek bolyhos négylábú barátai vannak. Szerencsére számos módja van annak, hogy megszabaduljunk a háziállatok szőrétől. A legegyszerűbb a ragasztószalag használata.

Alternatívaként használd a tépőzár szúrós oldalát, vagy facsarós felmosórongyot. Ha pedig szagokról van szó, egy vízzel hígított, hagyományos szájvíz is megteszi a hatását.

Tintafoltok eltávolítása.

A hidrogén-peroxid olcsó és hatékony, ha tintafoltok eltávolításáról van szó. Keverd össze hideg vízzel, és törölközővel dörzsöld át a foltos területet. Az elfoglalt emberek számára elég egy kis hidrogén-peroxidot felvinni a foltra, legalább 30 percig állni hagyni, majd később nedves fogkefével vagy törölközővel lekefélni a tintát.

Tartsd frissen a virágokat.

Hirdetés

A titok a szárakban rejlik. Vágd le őket 45 fokos szögben, mielőtt vízbe tennéd. Így nagyobb felületet kapnak, és a virágok több vizet szívnak magukba. Emellett a leveleket is fontos a vízvonal alatt levágni, hogy megelőzzük a rothadást.

Távolítsd el az ételszagokat a szövetből.

Ez a hack azért jó, mert alapvetően semmit sem kell tenned. Fogj egy cipzáras zacskót, tedd bele az ételillatú ruhákat, és hagyd a fagyasztóban egy éjszakára.

 

Kapcsolódó cikkek