10 részlet a „Mamma Mia!” filmből amiről a legtöbben valószínűleg lemaradtak

A musicaleknek megvan a maguk sajátos hangulata, és a Mamma Mia! esetében a producerek még egy extra lépést tettek: az ABBA együttes legismertebb dalait vitték bele, gyönyörű görög tájakkal és a éneklő színészekkel. A lehetséges harmadik részről szóló pletykák miatt itt az ideje, hogy újra elővegyük ezt a szerelmi történetet, amelyre szívesen emlékszünk.

 

Hirdetés

1. Ebben a filmben debütált Rachel McDowall és Ashley Lilley.

Rachel McDowall színésznő Lisa, Sophie legjobb barátnőjének szerepét vállalta a filmben. A másik színésznő, aki szintén debütált, Ashley Lilley volt, aki Alit, Sophie egyik koszorúslányát alakította.
A képernyőn mindhárman a legjobb barátnők voltak, és mindig fedezték egymás hátát.

Ez a barátság azonban nem csak kitalált. McDowall és Lilley is jól kijön Amanda Seyfrieddel, és ezt maga a sztár is megerősítette.

2. Meryl Streep egy levélnek köszönhetően kapta meg a szerepet.

Meryl Streep 2001-ben látta a Mamma Mia!-t a Broadwayen. Ezt követően írt nekik egy levelet, hogy megköszönje a show-t.

Évekkel később Streepet élete meglepetése érte, mikor meghívták a filmváltozat szereplőgárdájába. Mondanom sem kell, hogy ez kellemes meglepetés volt; Meryl gyerekként operaénekórákat vett, és énekelt például a Hollywood Remembersben, és imádta az ABBA dalait.

Hirdetés

3. A film Görögországban játszódik, de sok jelenetet Angliában forgattak.

A szabadtéri jeleneteket többnyire a görög Szkopelosz szigetén vették fel, egy tengerparton, ahol mólót és strandbárt építettek. Donna görög villáját az Angliában található Pinewood Studios stúdióban készítették el. A természetesebb környezet bemutatásához valódi fákat használtak, amelyeket a napra állítottak és naponta öntöztek.

4. Utalás az ABBA-ra.

Köztudott, hogy a film az ABBA slágereit dolgozza fel, például a „Dancing Queen”-t. De van néhány olyan részlet is, amely utal az együttesre, és ezek között szerepelnek azok a levelek, amelyeket Sophie küld a feltételezett szüleinek. Az egyikben olvasható, hogy azt írta: „B.U. Anderson”. A „B.U.” betűszó Bjorn Ulvaeust, az együttes egyik tagját jelöli.

5. Heavy metal szólt a színfalak mögött.

A filmben van egy jelenet, amelyben egy rövid klipben Meryl Streep és Amanda Seyfried nevetgél. A rendező szerint heavy metal zenét kellett játszaniuk, hogy a színésznők nevessenek. A forgatás alatt a szereplők mindegyike énekelt, és az ABBA-slágerek mellett olyan eredeti dalok is felcsendültek, amelyek az eredeti musicalben is szerepeltek.

6. Az ABBA néhány tagja is látható a filmben.

Hirdetés

Mikor a szereplők a Dancing Queen című dalt adják elő, Benny Andersson zongorázik. A film vége felé pedig Bjorn Ulvaeus görög istennek öltözve jelenik meg. Mindketten az ABBA együttes tagjai.

7. A „Money Money” jeleneteit különböző helyszíneken forgatták.

Meryl Streep szerint, mikor a „Money Money” című dalt énekelték, különböző helyeken kellett felvenniük. Különböző speciális effekteket használtak zöld és kék vásznakkal, plusz egyfajta „alagutat” is tettek a hajó alá. A színésznő számára ez egy elég szórakoztató volt, mert szabad kezet kapott az improvizációra.

8. Pierce Brosnan csak Meryl Streep miatt vállalta el a szerepet.

Mikor Pierce Brosnan aláírt a szerepre, fogalma sem volt arról, hogy miről szól a film. Csak azt tudta, hogy Görögországban fogják forgatni, és hogy Meryl Streep is a szereplőgárdában van. Ez bőven elég volt neki ahhoz, hogy elvállalja a szerepet, mert rajong érte.

9. Néhány jelenetben Amanda Seyfried valódi fotóit használták.

Mikor a Dancing Queen-t éneklik, a jelenetben a tükrön Amanda Seyfried profi fotója látható. Később, az „Our Last Summer” jelenetében Donna látható, amint néhány fotót tart a kezében, és ezek között egy kislányt látunk, aki nem más, mint maga Seyfried.

Hirdetés

10. Sophie mezítláb volt az esküvője napján.

Az esküvői jelenet során Sophie egy meglehetősen bő ruhát visel, amihez egy szoknyáig érő tüll és egy fejdísz társul. De ami a legfeltűnőbb, hogy a haját leengedve, a lábát pedig csupaszon viselte, ami tökéletesen illik a szabad szellemű görög szigeti életstílusához.

via

Kapcsolódó cikkek