11 hétköznapi dolog, amit a legtöbben helytelenül használnak

Mindennapi feladataink elvégzéséhez számos tárgyat használunk. Fogat mosunk, gépelünk a számítógépen, bevásárolunk, feltöltjük a fagyasztót – a lista olyan hosszú, mint a napi rutinjaink. Az igazság az, hogy szinte minden feladathoz, tevékenységhez különböző tárgyakat kell használnunk. De vajon jól használjuk-e őket, vagy a napi rohanásban, a mindennapi nyüzsgésben elszalasztjuk a részleteket anélkül, hogy felismernénk a bennük rejlő valódi lehetőségeket?

Utánajártunk egyes hétköznapi tárgyak kevésbé ismert funkcióinak, melyeket a legtöbben helytelenül használnak!

Hirdetés

 

A fagyasztók nyílásainak célja, hogy segítsenek helyet megtakarítani úgy, hogy a fagyasztott élelmiszereket függőlegesen rakjuk oda!

A bevásárlókocsik fogantyúira táskákat lehet akasztani!

Az üdítős dobozok fülén található lyukak a szívószálak megtartására valók!

Hirdetés

A gyümölcsökön található matricák, címkék a termékek méretét és a termesztést jelölik! Például egy 4 jegyű szám azt jelenti, hogy a gyümölcsöt hagyományosan termesztették!

A margókat eredetileg a rágcsálók ellen kezdték használni, a vonalak arra figyelmeztetnek, hogy azon a pontot túl az írás veszélybe kerülhet!

A fogkefék színei sörtéi útmutatók, vagyis ezekre kell felhelyezni a fogkrémet!

Hirdetés

Az írógépeken található betűk sorrendje azért nem ABC szerint halad, mert ez meggyorsította a gépelést, így a gépek karjai elakadtak. Ezért helyezték egymástól távolabbra a sokat használt betűket.

A legendákkal ellentétben a radírok kék része valójában nem a tollat, tintát rendeltetett törölni, hanem a vastagabb és durvább papírokra készült!

A műanyag poharak jelölései valójában az italok mennyiségének töltését segítik elő!

A fából készült fogasok taszítják a rovarokat!

Hirdetés

A réz antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért logikus, hogy rengeteg helyen használják a kilincsekre!

Kapcsolódó cikkek