11 kéz- és körömápoló tipp, ami megéri azoknak, akik szeretnek manikűrözni

Sokan legalább havonta egyszer ellátogatnak egy körömszalonba, hogy manikűrözzenek és pedikűrözzenek. Ma úgy döntöttünk, hogy olyan hasznos trükköket gyűjtünk össze, amelyekkel még egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetjük ezeket a beavatkozásokat.

 

Hirdetés
Ne használj krémet vagy más bőrápoló terméket a manikűrözés előtti napon.

Ne kend be a kezed krémmel vagy olajjal egy nappal a manikűrözés előtt. Ezek a termékek ugyanis mélyen a bőrbe hatolnak, így az túl puha lesz a munkához. Az eljárás több időt vesz igénybe, a hidratáló összetevők pedig megakadályozzák, hogy a körömápoló termékek megfelelően megtapadjanak.

 

Ne végezz szőrtelenítést a pedikűrözés előtti napon.

A viasz és más szőrtelenítő termékek mikrosérüléseket hagynak a bőrön, ami fertőzéshez vagy irritációhoz vezethet. Nem biztonságos pedikűrözni ezt az eljárást követően.

Gondoskodj otthon a körömágybőrről.

Ne feledkezz meg a körmeid otthoni ápolásáról sem. A manikűrösök azt javasolják, hogy meleg tengeri sós fürdőt adj a kezednek. Az eljárás után fogj egy narancsfa pálcikát, és nyomd vissza vele a körömágybőrödet. Emellett ne felejtsd el olajjal hidratálni a körömágybőrödet.

Hirdetés
Légy óvatos, hogyan helyezed a kezed a lámpába.

Az is fontos, ahogy a kezedet a lámpába helyezed. A kezednek párhuzamosnak kell lennie az asztallal. Ne feszítsd meg a kezed, és lazítsd el az ujjait. Így a zselés körömlakk egyenletesen fog megszáradni. Ellenkező esetben a manikűr nem lesz olyan tartós.

A hétköznapokban légy óvatos a körmökkel.

A hosszú körmök különleges figyelmet igényelnek. Próbáld meg az ujjbegyeket használni, mikor gépelsz vagy különböző eszközök gombjait nyomod meg. Továbbá ne használd a körmeidet arra, hogy kinyiss vagy lehúzz dolgokat.

A megfelelő zokni és cipő megmenti a pedikűrt.

A túl szűk cipők vagy a szűk lábujjakkal rendelkező lábbelik tönkretehetik a pedikűrt. Ezek nyomják a lábujjaidat és a körmeidet, és ez azok deformálódásához vagy benőtt körmökhöz vezethetnek. Éppen ezért nem érdemes túl szűk lábbelit viselni, ha a lábkörmeidre körömlakk került.

Ne távolítsd el magad a zselés körömlakkot.

Hirdetés

Azzal, hogy saját magad csiszolod vagy reszeled le a zselés körömlakkot, kockáztatja a körömlemez sérülését. A zselés körömlakk leválása valójában a köröm egy részét is magával viszi. Ha pedig reszelővel távolítod el a zselét, károsíthatod a körmöd.

Emellett nem szabad sérült körmökre körömlakkot felvinni. Így meg kell várnod, amíg egészséges körömlemez nő ki. A legjobb, ha a zselé eltávolítását egy profi szakember végzi.

Hidegben húzz kesztyűt!

Ha hideg van, különösen vigyázz a kezedre. A meleg kesztyű megóvja a kicserepesedéstől és az érdesedéstől. Az is fontos, hogy ősszel és télen meleg vízzel moss kezet – ez segít elkerülni a bőr irritációját és kipirosodását.

Ne moss kezet forró vízzel.

Legalább 2 nappal a manikűrözés után nem ajánlott forró vízzel kezet mosni. A zselés körömlakknak ugyanis időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően megtapadjon a körmödön. Az éles hőmérséklet-ingadozás megtörheti ezt a folyamatot.

Védd a körmeit, miközben takarítasz.

Hirdetés

Az agresszív vegyszerek a körmödön lévő gélkörömlakkot vékonyabbá teszik. Ha azt szeretnéd, hogy a manikűr tovább tartson, húzz kesztyűt takarításkor, különösen mosogatás vagy kádtisztítás közben.

A körömtechnikus kiválasztásakor figyelj a portfóliójára és az értékeléseire.

Nem olyan könnyű jó körömtechnikust találni. Először is, nézd meg a portfóliójukat és a közösségi médián található véleményeket. Rossz jel, ha a legtöbb fotójukon photoshoppal dolgoznak, mert a technikus valószínűleg megpróbál valamit eltitkolni. Más ügyfelek véleménye is segít megérteni, hogy ez a technikus valóban jó és profi.

via

Kapcsolódó cikkek