11 mosási trükk, amit még a tapasztalt háziasszonyok is szeretni fognak

Vannak, akik minden nap kitakarítják a vécét és a mosogatót, mások pedig lusták még arra is, hogy havonta egyszer letöröljék a port a cuccaikról. Így vagy úgy, de sokan szeretnék tudni, hogyan tarthatják tisztán az otthonukat anélkül, hogy órákat töltenének vele.

Elhatároztuk, hogy többet tudunk meg a mosásról és a vasalásról, ezért találtunk néhány olyan „life hacket”, amelyekkel nagyon gyorsan tisztává és frissé varázsolhatjuk a szennyest.

Hirdetés

 

A hajgöndörítők segítenek az állatszőr problémán.

Az állattulajdonosok nagyon jól tudják, milyen nehéz eltávolítani a szőrt a ruhákról. Van egy népszerű life hack – rakj hajgöndörítőket a mosógépbe, és azok majd segítenek a szőrszálak összegyűjtésében.

A mosogatószer segíthet megszabadulni a foltoktól.

Hirdetés

Ha komoly foltok vannak a ruháidon, és nem tudod, hogyan távolítsd el őket, próbáld ki a mosogatószert. Ezek segítségével a ruhák olyanok lehetnek, mintha újak lennének. De légy óvatos: fennáll a veszélye, hogy tönkreteszi az anyagot.

Ha elfogyott a mosószer, használhatsz mást is.

Van, amikor mosni akarsz, de rájössz, hogy kifogytál a mosószerből, a gélből vagy a kapszulákból. Valójában moshatsz ruhát hagyományos szappannal, samponnal, mosogatószerrel vagy szódával is.

Hagyd pihenni az ágyneműt mosás után, hogy ne kelljen vasalni.

Rengeteg vita zajlik a neten arról, hogy vasaljuk-e az ágyneműt vagy sem. Egyesek szerint nem baj, ha gyűrött lepedőn alszunk, mások pedig nem tudnak elaludni rajta. Van egy egyszerű megoldás arra az esetre, ha nem akarod kivasalni az ágyneműt. Mielőtt beteszed a mosógépbe „hagyd pihenni”,  majd állítsd alacsony hőmérsékletre a gépet, és mosás után azonnal vedd ki a lepedőket.

A mikród segíthet megszabadulni a szennyes „áporodott” szagától.

Hirdetés

Előfordul, hogy több órára vagy akár egy egész napra a mosógépben marad a szennyesünk. A zárt ajtó mögött kellemetlen szagok alakulnak ki, ezért rövid időre és alacsony hőfokon berakhatod a szennyest a mikrohullámú sütőbe, hogy felfrissítsd azt.

A vasalódeszka sarka segíthet kivasalni az ágyneműket.

Egy másik népszerű probléma a lepedők vasalása. Ezek igazán trükkösek tudnak lenni, dte van néhány trükk: a lepedőt közvetlenül az ágyon is kivasalhatod. Tedd a lepedőt a matracra, és haladj a közepétől a szélek felé. A lepedőt négyszer összehajtva, majd a sarkát a deszka sarkára helyezve könnyíthetsz magadon.

A ruhákat fogason is meglehet szárítani.

Hirdetés

Ha kis(sebb) lakásban élsz, valószínűleg több helyre felakasztod a ruháidat: az ajtókra, a székekre, sőt, még a kanapékra is. A lepedőkkel és más nagy darabokkal ezt nem tudod elkerülni, de a ruháidat akasztókon száríthatod, és ezzel rengeteg helyet spórolhatsz.

Hogy időt spórolj, a dolgokat egymásra is rakhatod.

Bár vannak, akik egyáltalán nem vasalják ki a dolgokat, mások mégis használnak vasalót. Van egy trükk, amivel kevesebb időt fogsz tölteni a vasalással: tedd egymásra a vasalandó dolgokat. Így, amíg például egy lepedőt vasalsz, az alatta lévő dolgok is vasalódnak egy kicsit. Így könnyebb lesz a következő ruhadarabot kivasalni.

Fordítsd ki a gyöngyös, mintás és díszes ruháidat vasaláskor.

Az ilyen ruhákat jobb, ha vastag törölközőre, párnára vagy akár matracra rakod, és vasalás előtt kifordítod.

A kapszulákat ne a ruhák tetejére, hanem a dob aljára tedd.

Hirdetés

Előfordul, hogy a kapszulák nem oldódnak fel a vízben, és a ruhához vagy a dobhoz tapadnak. Hogy ezt megakadályozd, tedd a kapszulát a dob aljára, így a víz könnyen eljuthat hozzá.

Megmentheted a ruháidat, még akkor is, ha egy piros zokni csúszott közéjük..

Megeshet, hogy egy piros zokni valahogy a fehér ruhák közé kerül, így az összes többi darab rózsaszínes árnyalatúvá válik. De ez még nem a vég! A ruhákat 15 percre gyenge fehérítőoldatba áztathatod, kimoshatod, majd szükség esetén megismételheted.

 

Kapcsolódó cikkek