11 szépség titok, ami segít sokkal fiatalabbnak tűnni a koreai nőknek

A koreai nők híresek arról, hogy nagyon vigyáznak a külsejükre. És néha szinte lehetetlen megmondani, hány évesek valójában. A helyzet az, hogy már egészen fiatal koruktól kezdve gondoskodnak a bőrükről, hogy az minél tovább fiatal maradjon, ahelyett, hogy az öregedés jeleit csak akkor „javítanák ki”, mikor már észrevették őket.

Kíváncsiak voltunk, hogy a koreai nők milyen trükköket alkalmaznak, hogy fiatalabbnak tűnjenek, mint amilyenek valójában.

Hirdetés

 

1. Nem dörzsölnek, hanem „paskolnak”

Sok koreai nő alkalmazza ezt a trükköt: dörzsölés helyett a szépségápolási termékeket a bőrükre paskolja. Ezzel egyben meg is masszírozzák a bőrt.

2. Vattakorongok helyett speciális párnákat használnak.

Nem használnak vattakorongokat, ahogyan azt mi megszoktuk. Az általuk használtak inkább párnákhoz hasonlítanak, és nem szívják magukba a terméket. Így egyenletesen el tudják oszlatni a krémet az arcon.

3. Bőrolajok használata.

Hirdetés

A tisztítás részeként szinte minden nő használ olajokat, amelyek feloldják a szennyeződéseket, és könnyen eltávolíthatják a szépségápolási termékmaradványokat. Nemcsak a tisztítás során alkalmazzák, hanem akkor is, amikor felviszik az alapozót, a bőrük száraz és hidratálásra van szüksége.

4. 10 másodperces szabály.

Ezek a nők igyekeznek lemosni a sminket, amikor hazaérnek, és a mosakodás után 10 másodpercen belül szérumokat és tonikokat alkalmaznak. Ennek köszönhetően a termékeknek több idejük van hatni alvás előtt, lefekvés előtt pedig éjszakai maszkokat alkalmaznak.

5. Zöld teával mossák az arcukat.

Mindenki tudja, hogy a koreai nők gondosan védik a bőrüket a naptól. Ennek egyik módszere, hogy zöld teát főznek, lehűtik, majd arctisztítás után ezzel mossák meg a bőrüket, hogy egyenletesebb legyen az arcszínük tónusa.

6. „Arcpofozás”

Az arcpofozás az egyik legnépszerűbb technika a koreai nők és lányok körében. Ők 50-szer és többször is megpaskolják magukat az arcon, homlokon és az állon, hogy javítsák a vérkeringést.

Hirdetés

7. Szén & mucin

Nagyon szeretik a szenet és mucint tartalmazó arcmaszkokat és egyéb szépségápolási termékeket. A faszén segít eltávolítani a szennyeződéseket a bőrről és hámlasztja azt, a mucin pedig jó hidratáló. Megszabadít a pigmentfoltoktól, kiegyenlíti a színt, és puhítja a bőrt.

8. Tapaszokat használnak a pattanásorka.

Mindenki tudja, hogy a pattanások utáni pirosság mennyi gondot okozhat. A koreai nők speciális tapaszokat használnak, amelyek segítenek gyorsabban megszabadulni a gyulladástól.

9. Árpatea.

Mindenki ismeri a matcha, az oolong, a zöld és a fekete teát. De lehet, hogy az árpateáról még nem hallottál, és ha hallottál is róla, jó eséllyel nem tudod, mi is az valójában. Kiderült, hogy jót tesz a bőrödnek. Mégpedig azért, mert rengeteg antioxidánst tartalmaz, és segít javítani a vérkeringést. A kávézókban bori-cha vagy mugi-cha néven találkozhatsz vele.

10. Az arcukat muszlin kendővel tisztítják meg.

Hirdetés

Egy másik trükk a szép bőrért az arc muszlin kendővel való törlése. Forró vízbe kell áztatni, majd meg kell masszírozni az arcot.

11. Félfürdők.

Ezek olyan forró fürdők, amelyekben a víz éppen csak a köldökig ér, míg a felsőtest teljesen száraz marad.

A nők úgy vélik, hogy ez az eljárás javítja a vérkeringést és hidratálja a bőrt. Ezután pedig a forró arcra különböző szérumokat és maszkokat visznek fel.

 

Bónusz: Jamsu technika

Ezt a technikát arra használják, hogy a smink egész nap frissnek tűnjön. A következőt kell tenned: sminkelés után 10-15 másodpercre mártsd az arcod egy tál jeges vízbe. Ezután hagyd az arcot természetes módon megszáradni.

via

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek