11 szokás, amitől jobb, ha elbúcsúzol

Életünket számos tényező határozza meg, mint például a viselkedés, a személyiség, a jellem és miegymás. De az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott szempont a szokásaink. Néha nem is vagyunk tudatában néhány rossz szokásnak, amelyek ártalmatlannak tűnnek, de hosszú távon hatással lehetnek ránk.

Hisszük, hogy itt az ideje, hogy felhagyjunk egyes rutinokkal, és elkezdjük javítani az életünket azáltal, hogy megváltoztatjuk egy-egy rossz szokásunkat. Olvasson tovább, ha többet szeretne tudni!

Hirdetés

 

Köpködés.

A köpködés durvának tűnhet, különösen nyilvános helyen. De ha kocogsz, akkor valóban könnyebben lélegezhetsz. Észreveheti, hogy a szája több nyálat termel pl. futás közben. Emiatt az is előfordulhat, hogy többet köp az edzés alatt. Ez azért van, mert a test mozgásban van, így több nyál termelődik, és gyakrabban kell megszabadulni tőle.

Ne vegyen be vitaminokat biológiailag aktív adalékanyagokkal.

Sokan azt gondolják, hogy a C-vitamin meg tudja védeni az immunrendszert a megfázástól, vagy a biológiailag aktív adalékanyagok (BAA) teljes mértékben helyettesíthetik a professzionális kezelési tervet. Bár ez nem teljesen igaz, az FDA úgy véli, hogy bizonyos élelmiszerek és étrend-kiegészítők valóban segíthetnek megelőzni az embereket a megbetegedésektől.

Ha kiegyensúlyozott az étrended, akkor felesleges vitaminokat is szedned, hiszen a szükséges mennyiséget megkapod a táplálékból. A vitaminhiányban szenvedőknek további vitaminok javasoltak.

Hirdetés

A biológiailag aktív adalékanyagokat aktív anyagok forrásaként használjuk, ha ezek hiányoznak. Természetesen jó, ha helyreállítjuk a hiányzó anyagok egyensúlyát, de meg kell értened, hogy a BAA nem gyógyszerek.

Ne akasszuk fel a nedves törölközőket, és ne húzzuk félre a zuhanyfüggönyt.

Szinte önkéntelen mozdulat zuhanyozás után kinyitni a zuhanyfüggönyt és felakasztani a nedves törölközőt. Sajnos ez elég egészségtelen szokás. A törölköző nedves gyűrődéseiben könnyen elszaporodhatnak a baktériumok, az összegyűlt zuhanyfüggöny redőiben pedig penész képződhet.

Ezért jobb, ha a nedves törölközőt kiterítve hagyja megszáradni, és a zuhanyfüggönyét addig „nyújtja”, amíg meg nem szárad.

Ne fotózzunk le mindent.

Ez a tanács elég furcsán hangozhat most, hogy szinte minden tevékenységünkhöz a telefonunkat használjuk – különösen, ha fényképezésről van szó. Linda Henkel, a Fairfield Egyetemről végzett tanulmányának eredményei azonban bebizonyították, hogy ha mindent meg akarunk rögzíteni a fényképezőgépünkön, akkor valóban sok fontos részletet kihagyunk.

A probléma az, hogy amikor fényképet készít, a figyelme magára a fényképre összpontosul, nem pedig arra, amit lát. Ennek eredményeként a valódi benyomások meglehetősen unalmasak lesznek.

Hirdetés

A kísérlet során az egyetemistáknak azt mondták, tegyenek egy sétát egy múzeumban, és készítsenek jegyzeteket vagy fényképeket a nekik tetsző tárgyakról. Másnap tesztelték a memóriájukat ezekről a tárgyakról.

Ne tegye a töltőn levő telefont párna alá.

A párna alatt töltő telefon tüzet okozhat, mert felmelegedhet. Ez azt jelenti, hogy a készülék vagy a töltőkábel meggyulladhat.

Ne együnk pattogatott kukoricát.

Ki ne szeretne egy nagy vödör sós pattogatott kukoricát a mozi előtt? Hagyomány, hogy üdítőt és pattogatott kukoricát vásárolunk mikor megnézünk egy filmet. De valójában ez egy nagyon káros szokás. A jó hír az, hogy nem olyan nehéz leszokni!

A fogorvosok szerint a pattogatott kukorica károsíthatja a fogakat. Az apró részecskéi beszorulnak a fogak közé, és még rendszeres ápolás mellett is nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a moziban a pattogatott kukorica nagyon magas zsírtartalmú.

Ne nyomjuk ki a pattanásokat.

A pattanás akkor jelenik meg, ha egy pórust eltömít az olaj. Ezután kezdődik a gyulladásos folyamat. Ha a szervezet egészséges, fehérvérsejteket küld a káros baktériumok ellen. Ezért a bőrnek ez a része kipirosodik. Ennek eredményeként még érzékenyebbé válik a baktériumokkal szemben. Emellett a pattanások esetén fennáll a veszélye annak, hogy elfertőződik a seb, ha piszkos a keze.

Hirdetés

Ne tegyük fel a lábainkat a műszerfalra.

Ez a pozíció nagyon veszélyes. A kisebb rossz, amellyel tisztában kell lenni: a fékezés. Ha a lábát arcmagasságban tartja, az azt jelenti, hogy az arca megüti a térdét, ha az autó hirtelen fékez vagy megáll. Az állkapocs és a térd ütközése csonttörésekhez vezethet.

Ne igyunk kávét éhgyomorra.

Sokan úgy kezdjük a napunkat, hogy főzünk egy csésze kávét, mielőtt bármi máshoz kezdenénk. Csak egy probléma van: legtöbbünk éhgyomorra issza meg. Annak ellenére, hogy a kávénak megvannak az előnyei, vannak árnyoldalai is. Az egyik az, hogy ha éhgyomorra iszik kávét, az gyomorégést és emésztési problémákat okozhat.

Amikor éhes vagy, és az étkezésre gondolsz, a gyomrod elkezdi felszabadítani a gyomorsavat. Ha kávét iszol, az ugyanolyan hatással van a gyomrodra, csakhogy étel nem jut a szervezetbe. Ez túl sok gyomorsav felszabadulásához vezet, ami károsíthatja a gyomor nyálkahártyáját.

A szakemberek azt javasolják, hogy csak reggeli elfogyasztása után vagy a nap közben igyunk kávét.

Ne hagyjunk vizet az autóban.

Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy egy üveg vizet tart az autójában. Akár vészhelyzet miatt, akár csak azért, mert növelni akarja a vízbevitelét, ne feledje, hogy ez meglehetősen veszélyes szokás – különösen nyáron.

A probléma az, hogy a palackban lévő víz lencseként működik, és ha napfény éri, különösen, ha a palack sötét felületen van, tüzet okozhat.

Hirdetés

Ne pisilj a zuhany alatt.

Azt hihetnénk, hogy a zuhany alatt pisilni meglehetősen környezetbarát. De ez a szokás arra késztethet, hogy a folyó vizet a pisilési késztetéssel hozza kapcsolatba. Ennek eredményeként minden alkalommal, amikor vizet hallasz, pisilni akarsz.

via

Kapcsolódó cikkek