11 tény a modellkedéssel kapcsolatban, ami megmutatja, hogy a kifutó nem csak csillogás és pompa

Modellnek lenni sokkal nehezebb annál, hogy mesés ruhákat viseljünk és salátát együnk. Az emberek azt hiszik, hogy ezeknek a lányoknak az élete csak a csillogásról szól. És bár ez néha igaz, nem mindig gondolunk bele abba, hogy milyen titkok rejtőznek a színfalak mögött, amelyek bizonyítják, hogy egy topmodell munkája sokkal több annál, minthogy tudjon magas sarkú cipőben járni.

 

Hirdetés

1. Sampon helyett kakaóport használnak.

A modellek haját különböző kezeléseknek vetik alá, a hátrafésüléstől vagy a hőkezeléssel történő változtatástól kezdve a hajukba kapaszkodó szoborszerű kiegészítőkig. Így nem meglepő, hogy igyekeznek megelőzni a károsodást és kiszáradást, és nem mosnak naponta hajat.

Bár a sampon ebben a helyzetben jó ötletnek tűnhet, néhány modell, mint például Emily Didonato, inkább kakaóporral védi haját a vegyszerektől. Elmondása szerint a kakaó kiválóan felszívja az olajokat a sötét hajból.

2. Különböző technikákkal fújják az orrukat.

Az influenza nem törődik azzal, hogy divathét van, és néha elkerülhetetlen, hogy a lányok elkapják. De egy piros orr és egy kopott smink nem éppen az elegancia szinonimája. Ezért az orrtörléshez a modellek az ujjaikat zsebkendővel takarják be, és közvetlenül az orrlyukakba dugják majd finoman kifújják. Kényelmetlennek tűnik, nem igaz?

3. A mellbimbójukat ragtapasszal takarják el.

Hirdetés

Néha olyan ruhákat kell viselniük, hogy még a legfinomabb mellbimbók is látszanak, vagy néha a parádé fényei miatt a ruhák áttetszővé válnak. Hogy elkerüljék ezt a kellemetlenséget, sebtapaszt ragasztanak a mellbimbókra.

4. Az arcuk állandóan veszélyben van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gigi Hadid (@gigihadid) által megosztott bejegyzés

A modellszakma azzal jár, hogy vastag sminket kell viselni, ugyanazokkal az ecsetekkel kell sminkelni, amelyeket már más lányokon is használtak, és meg kell osztani a szempillaspirált. Néha vissza kell adniuk a műszempillákat, hogy újra felhasználhassák őket. Nem épp a leghigiénikusabb munkakörnyezet, így úgy tűnik, hogy a kifutó adrenalinja után keresztbe kell tenniük az ujjaikat, hogy ne kapjanak bőrfertőzést.

5. A konyhában talált dolgokkal küzdenek a pattanások ellen.

Ha nekünk bosszantó pattanással ébredni, egy modellnek még inkább az, hiszen a casting ügynökök, sminkesek és fotósok általában egy olyan lányt várnak, akinek az arca mentes a hibáktól. Ezért természetesen megvannak a szépségtippjeik az egészséges arcbőr megőrzésére.

Hogy gyorsan megszabaduljanak a problémától, néha olyan módszerekhez folyamodnak, amitől egy bőrgyógyász is meglepődne. Tina Johnson például azt állítja, hogy az ecet arctonerként való alkalmazása, bár fájdalmas, de egyik napról a másikra hatékonyan megszünteti a pattanásokat. Másrészt Thais Borges némi fahéjporral azonnal kiszárítja a pattanásait.

6. Fájdalmas lehet a pózolás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés

Hirdetés

Az izomfájdalommal is küzdenek, és ez nem a sporttól van. A furcsa pózok természetellenes torzításokkal, vagy a nagyon hideg helyen való fotózás, ahol a napok általában kilenc órán át tartanak, gyakran megviselik a modellt. „Semmilyen forró ital és takaró nem lazítja el a vállakat, a nyakat és a hátat másnapra” – árulta el egy lány az iparágon belül.

7. Az arcra ajakbalzsamot kennek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber) által megosztott bejegyzés

Bár a modellek különböző módszereket használnak az arcuk ápolására, a bőrük ragyogó, egészséges kinézete nem a drága termékek használatának vagy a kilószámra elhasznált hidratáló krémeknek köszönhető. Bár úgy tűnhet, hogy a megjelenés, amivel a modelleket asszociáljuk, természetes, mert nem látunk rajta egyetlen foltot sem, a trükk bárki számára elérhető.

Egy kifutó sminkes szerint ezt a megjelenést úgy érhetjük el, hogy ajakbalzsamot viszünk fel az arc különböző részeire, például a szemhéjra, az arccsontra, az orrnyeregre és a száj felső részére.

8. Gyakran nem a megfelelő cipőméretet viselik.

Embed from Getty Images

A lábbeli a modellkedésnél stresszforrás. Bár úgy tűnhet, hogy a kifutón történő eséseket a furcsa minták okozzák, ezek gyakran azért történnek, mert nem a megfelelő méretet viselik. Előfordul, hogy a modellek túl nagyméretű cipőben járnak, hogy kisebbnek tűnjön a lábuk, és karcsúbb lábak illúzióját keltsék.

Máskor meg azt látjuk, hogy kisebb cipőméretben modellkednek, ami zsibbasztja a lábukat, egyszerűen azért, mert nincs kéznél olyan méret. Bár néha van idejük arra, hogy gyakorolják a járást abban a párban, amelyet viselni fognak, ez nem mindig lehetséges.

Hirdetés

9. A ruhacsere messze nem elbűvölő.

Nem minden modellnek van öltözője, ahol átöltözhetnek, ahogyan azt elvárnánk. A helyzettől függően előfordulhat, hogy egy furgon hátsó ülésén, egy nyilvános mosdóban öltöznek át, vagy sokáig állnak, amíg a személyzet összeállítja a szükséges felszerelést. Persze, általában remekül néznek ki a képeken.

10. Több élelmiszert visznek magukkal, mint ruhát.

A modellek diétája alapvető fontosságú; semmi köze ahhoz, hogy éheztetik magukat. Sőt, a kifutóra való felkészülés során kerülik a nassolást, és inkább a nagy, kiegyensúlyozott étkezéseket választják, amelyek fenntartják az energiájukat. Utazáskor azonban nehéz egészséges lehetőségeket találni a repülőtéren, ezért gyakran magukkal viszik az ételüket.

Kelly Gale, aki a Victoria’s Secretnek és a Sports Illustratednek is modellkedett, így nyilatkozott: „Szó szerint a bőröndöm legalább 50%-a mindig ételből, a másik 50%-ból pedig legalább kétharmad részben ruhákból és edzőcuccokból áll”.

11. A jég a szövetségesük.

Akár jeges vízbe mártják az arcukat, akár egyszerűen csak egy jégkockával dörzsölik át, a modellek a hidegre hagyatkoznak. Kylie Vonnahme szerint az egész testét jeges vízbe mártogatni a legjobb, mivel állítása szerint ez ad neki energiát az olyan pörgős eseményekhez, mint a Divathét. Egyesek azt állítják, hogy a hideg fürdők segítenek csökkenteni a stressz és a rossz táplálkozás okozta gyulladást is.

via

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek