12 dolog az otthonunkban, amit a vendégek mindig észrevesznek, még ha csendben is maradnak

Sokan a vendégek látogatását a nagytakarítással hozzák össze. Feltöröljük a padlót, megtisztítjuk az ablakokat és a tükröket, megszabadulunk a portól, és tökéletes állapotot kölcsönzünk a házunknak. De néhány apróság jobban meglepheti a vendégeket, mint a rendetlenség és a pókhálók nyomai a mennyezeten..

 

Hirdetés

Bekapcsolt TV

Annyira megszoktuk, hogy a tévé állandóan be van kapcsolva, hogy még akkor sem kapcsoljuk ki, amikor vendégek érkeznek. De amit mi csak „háttérzajnak” érzékelünk, az felzaklathat másokat.

A vendégek fejfájást tapasztalhatnak a monoton mormogás és az állandóan villódzó fények miatt. Ráadásul a bekapcsolt tévé enyhén szólva arra utal, hogy a vendégek egyszerűen nem tudnak lekötni és szórakoztatni.

A szoba illata

Minden otthonnak megvan a maga egyedi illata, ami általában azonnal megragadja a legtöbb vendég figyelmét. A házigazdák különböző trükköket alkalmaznak a kellemetlen szagok csökkentésére, amelyek bármelyik szobában előfordulhatnak.

Ha választania kell a gyertyák és a diffúzorok között, jobb, ha az első lehetőséget választja. A náddiffúzorokban lévő illatfolyadék illóolajokból és növényi olajokból készül, és ezek az összetevők egyes embereknél allergiás reakciót válthatnak ki.

Hirdetés

Apró hibák és kisebb meghibásodások

Sok időt töltünk otthon, így nem mindig figyelünk fel a látszólag jelentéktelen apróságokra. A foltok a villanykapcsolókon, a meglazult szegélylécek bosszantóak, de ha nem javítjuk ki azonnal ezeket a hibákat, hamar elfelejtjük őket. De bárki, aki ellátogat az otthonunkba, azonnal észreveszi őket, különösen, ha minden más rendben van.

A vécépapír hiánya

A házigazdák tökéletesen megértik, hogy a WC-papír elengedhetetlen a fürdőszobában, ha vendégek érkeznek. De jobb, ha nem korlátozzuk magunkat egyetlen WC-papírtekercsre. Ideális esetben legyen néhány extra is legyen egy jól látható helyen.

Fényképek, festmények és egyéb dekorációs elemek

Egyes tervezők megjegyzik, hogy az apró dekorációs elemek árulják el a legtöbbet a lakástulajdonosról. Vannak, akik a csupasz falakat részesítik előnyben, így a szobák kicsit sterilnek tűnnek. Mások szeretettel választanak képeket, fényképeket és egyéb belsőépítészeti részleteket, így a ház egyedi megjelenést kap.

Hervadó virágok

Hirdetés

Egy kis zöld növényzet színessé teszi és feldobja még a legunalmasabb belső teret is. Viszonylag olcsó módja az otthonod díszítésének, ha nem akarsz felújításba fektetni vagy drága belső részleteket vásárolni. De ha a növények kezdenek megbetegedni és elszáradni, jobb, ha eltávolítja őket a vendégek szeme elől.

Beragadt ajtók és törött kilincsek

Bármelyik, még a legjobban karbantartott lakásban is elromolhat valami. A csapok szivárognak, a mosdók eldugulnak, és a zárak beragadnak. Ha előre szólsz a vendégeidnek ezekről az apró hiányosságokról, sok kellemetlen helyzetet elkerülhetsz.

Bizonyos részletek az otthonodról

Vannak olyan problémák, amelyekről a vendégeknek nem kell tudniuk, különösen, ha a tulajdonosok már sikeresen megoldották őket. Kevesen szeretnék hallani, hogy a rovarok és élősködők egykoron ellepték a házat, és hogy a kényelmes kanapé, amelyen a látogató ül, egyenesen a szeméttelepről származik.

Rosszul nevelt háziállatok

Sokan szeretettel bánnak négylábú barátainkkal, de csak akkor, ha azok tisztességesen viselkednek. Például ne próbáljanak az ölünkbe mászni, ne könyörögjenek ételért, ne nyalogassák az arcunkat, és ne vicsorogjanak.

Hirdetés

Tökéletes tisztaság

Minden otthon tükrözi gazdái személyiségét. De vannak olyan házak, amelyekben a vendégek akkor is jól érzik magukat, ha rendetlenség van, míg más terek annyira tökéletesnek tűnnek, hogy a vendég akaratlanul is feszültté válik.

Fürdőszobai orvosi csomag

Egyes vendégek szívesen megtudják vendéglátóik apró titkait, főleg, ha van rá lehetőség, hogy diszkréten tegyék ezt. Az egyik legegyszerűbb módja ennek az orvosi készlet, amelyet sokan a fürdőszobaszekrényben tartanak. Egy felmérés szerint a vendégek 40%-a megvizsgálja vendéglátója fürdőszobai szekrények tartalmát. Ha tehát nem szeretnél ilyen személyes információkat megosztani, a legjobb, ha a buli előtt eltávolítod a fürdőszobából a gyógyszereket.

Sportfelszerelések

A szobánkban jól látható helyre tesszük a kerékpárunkat vagy az edzőbiciklit, hogy megmutassuk a sport iránti szenvedélyünket. De ha a ház egyéb részletei negligálják ezt a jelzést, mind a házigazda, mind a vendégek kényelmetlenül érezhetik magukat.

 

Az igazság az, hogy egy otthonnak kényelmesnek és otthonosnak kell lennie a tulajdonosai számára. De ha jó benyomást akarsz kelteni a vendégeidben, van néhány részlet, amire érdemes odafigyelned, tekintve, hogy könnyen javíthatóak.

Hirdetés

via

Kapcsolódó cikkek