13 dolog, ami azt jelzi, hogy kerülnöd kell a körömtechnikusodat

Sokan nem szeretjük magunk csinálni a körmünket. Sokkal egyszerűbb meglátogatni egy profi körömtechnikust, aki tökéletes manikűrt készít, és nem kell aggódnod, hogy a körömlakk lepereg, vagy hogy a körmeidet rosszul reszelik. Sajnos nem minden körömtechnikus igazi profi, és a végén olyan eredményt kaphatsz, amiben csalódsz.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen dolgokra kell odafigyelned, hogy tudd, bizonyos körömtechnikusokat érdemes elkerülni.

Hirdetés

 

Túl sok olajat használnak.

Ha kis mennyiségben használod, a körömágybőr-olaj segít megpuhítani és védeni a körmöd körüli vékony bőrt. Ha azonban túl sokat használsz belőle, a hatás az ellenkező – a bőr hozzászokik, és még szárazabb lesz, mint eddig volt. Egy kis csepp olaj tehát bőven elég.

Nem viselnek maszkot és kesztyűt.

A körmösök naphosszat sok kéz és láb bőrét érintik. Győződj meg róla, hogy a technikus kesztyűt húz, mielőtt elkezdene a kezeddel dolgozni. Ellenkező esetben baktériumokat vagy fertőzéseket vihetnek át.

Emellett a manikűr mérgező vegyi anyagok használatával jár. Egy jó szépségszalon általában légelszívó rendszerrel van felszerelve, a körömtechnikusnak pedig maszkot kell viselnie munka közben. Így mutatják meg, hogy nemcsak az te egészségedre, hanem a sajátjára is vigyázni akarnak.

Hirdetés

A régi körömlakk eltávolításáért pénzt kérnek anélkül, hogy erről előre tájékoztatnak.

Egyes ügyfelek szerint sok körömszalon ingyenesen távolítja el a régi körömlakkot (beleértve a zselés lakkot is). Általában a körömlakk eltávolítása már a manikűr árában benne van. Egyes helyeken azonban előfordulhat, hogy ezért pénzt kérnek. Ha nem szeretnél kellemetlen meglepetéseket, mindig érdemes előre megkérdezni, hogy a körömlakk eltávolítása benne van-e az árban.

Spórolnak a eszközökön és anyagokon.

Az egyszerű eldobható körömreszelők például elég olcsók, de károsíthatják a körmöket. Már az első reszelésnél elkezdik lecsipkedni és kivájni a körmeidet, és minden további reszelésnél egyre rosszabb lesz, ahogy a felragasztott textúra kezd leoldódni. Ezért mindenképpen figyelj oda a szalonban a körömreszelők állapotára.

Egyes technikusok acetont is használhatnak a sűrűsödő lakk hígítására. Az aceton lebontja a formulát, és tönkreteszi a körömlakkot, ezért ez a módszer csak rövid távú eredményekre jó. A technikusnak nem szabad régi vagy lejárt szavatosságú termékeket használnia – ellenőrizze, hogy nem túl sűrű-e a lakk, és nincs-e az acetonos illata.

A körmei nem tűnnek ápoltnak.

Figyeld meg a technikus körmeit: sok szakember inkább maga csinálja a körmeit, így a saját körmeinek állapota alapján értékelheti képességeiket. Ha a körmeiket géllakk borítja, nézd meg, mennyire ápolt a manikűrjük, nem nőtt-e túl a körömlakkjuk, és milyen állapotban van a körömágybőrük. Ha a technikus keze ápolt, akkor valószínűleg te körmeidet is jól fogja ápolni.

Hirdetés

Porba mártják a körmeidet.

Ha a körömtervezéshez púder felvitele is tartozik, győződj meg róla, hogy a technikus nem mártja a körmeidet a porba, hanem a terméket a körmökre festi. Ne feledd hogy előtted más ügyfelek is voltak, és ha az ő körmeiket is belemártották a porral teli tartályba, akkor abban baktériumok és kórokozók lehetnek.

Túl sok időt hagynak az ügyfeleiknek.

Minél tovább marad a gél a körmökön, annál nehezebb eltávolítani és veszélyeztetheti a körmöket. És nem csak a károsodástól kell tartani, hanem a potenciálisan káros baktériumoktól is. Ezért egy profi technikus emlékeztetni fog arra, hogy maximum 2-3 hét múlva kérjen időpontot.

Minden körömtípusnál ugyanazt az alaplakkot használják.

Különböző típusú alaplakkok léteznek, és mindegyiknek más a célja. A gyenge és töredező körmöknek például más alaplakkra van szükségük, mint az egészséges és erős körmöknek. És ezt egy profi technikus tudja.

Kritizálják más technikusok munkáját és az ügyfeleik körmeinek állapotát.

Hirdetés

Nem valószínű, hogy bárki is szívesen hallja a „Ki csinálta ezt a körmöddel?” kérdést a technikustól, akihez jött, mert senki sem szereti, ha a döntéseit kritizálják. Még udvariatlanabb, ha a technikus megjegyzést tesz az ügyfele körmeinek állapotára, például a hosszára vagy a minőségére.

Nem hajlandóak kijavítani a hibáikat.

Egy körömtechnikus szerint egy olyan szalon, amelyiknek fontos a hírneve, megpróbálja kijavítani a problémás szolgáltatást vagy egy másik technikus segítségével, vagy a szolgáltatás árának visszatérítésével, ésszerű keretek között. Ha egy szalon nem hajlandó kijavítani a hibákat, például a lecsorogtatott géllakkot, akkor valószínűleg nem megfelelő szintű az ügyfélszolgálatuk.

Nem jól tájékozottak, és nem hajlandóak válaszolni a kérdésekre.

Egy igazi szakember könnyedén válaszol minden kérdésére. Ne szégyelld megkérdezni őket az eljárásról, a géllakk márkákról vagy a műszerek sterilizálásáról.

Rossz körömreszelőt használnak.

Csakúgy, mint a fedőlakkok esetében, nem használhatja ugyanazt a körömreszelőt különböző típusú körmökre. A reszelők különböző szemcseméretekben kaphatók az ultrafinomtól a szuper durváig. Ezért fontos, hogy a megfelelőt használd: az ultrafinom reszelők a természetes körmökön működnek a legjobban, míg a durva reszelők csak műkörmökre alkalmasak.

Levágja a körömágybőrt.

Hirdetés

A bőrgyógyászok nem javasolják a körömágybőr levágását, mert ez fertőzéshez és irritációhoz vezethet. Ahelyett, hogy levágná a körömágybőrt, a technikusnak körömágybőr-eltávolítót kell használnia, hogy felpuhítsa, majd óvatosan visszatolja. Csak akkor használhatnak körömcsipeszt, ha lóg. Ebben az esetben a lógó körmöt óvatosan kell megcsípni, soha nem szabad rángatni. Ha rángatják, az azt jelenti, hogy a csipesz nem elég éles, és ez könnyen túl sok bőrt szakíthat fel.

 

Kapcsolódó cikkek