14 ajándék, amit az emberek a legváratlanabb időben kaptak

Kétféle ember van a világon: olyanok, akiknek sosincs szerencséjük, és olyanok, akik minden nap kapnak ajándékot az univerzumtól. Az utóbbiak a legváratlanabb helyeken képesek nagy összegeket találni, vagy értékes dolgokat nyerni versenyeken, az előbbiek pedig ezt el sem hiszik, mert velük ez nem történik meg.

Szeretünk történeteket hallani olyan emberekről, akik igazán szerencsések. Ezek a történetek reményt adnak nekünk, hogy az Univerzum még mindig rengeteg meglepetést tartogat mindannyiunk számára.

Hirdetés

 

 • Emlékszem, rózsákat árultam egy forgalmas belvárosi utcán, és nem ment valami jól. Annak ellenére, hogy volt egy szép kosaram, és romantikus zenét kapcsoltam be egy hordozható hangszórón. Odajött egy fiatalember, és megkérdezte, mennyibe kerülnek a rózsák. Megmondtam neki a szokásos árat, majd azt mondtam neki, hogy egy kicsit olcsóbban is el tudom adni. Megvette az összeset: 33 csodálatos vörös rózsát! De feltételesen vette meg őket: Ezt a 33 rózsát el kellett ajándékoznom 33 lánynak a környezetemben (mindenkinek egyet-egyet). Miután megkötöttük az üzletet, arra is megkért, hogy szórakozzak, és minden lánynak mondjam el, hogy a virág egy fiatalembertől származik. Azt mondta, hogy ne mutassak rá, hanem mutassak bármelyik srácra, aki egyedül sétál. A lányok reakciói nagyon különbözőek voltak – egyesek megijedtek és szégyenlősek voltak, mások pedig boldogok és nevettek. A srác csak egy kis boldogságot akart szerezni egy csomó lánynak, akiket nem ismert. Talán néhányan közülük megtalálták az igaz szerelmet.
 • Reggel úgy döntöttem, hogy felveszek egy nadrágot, amit már vagy egy éve nem hordtam. Kivettem a szekrényből, felvettem, a bal zsebébe dugtam a kezem. És bankjegyeket találtam – 200 dollárt! Annyira boldog voltam. Hogy felejthettem el a 200 dollárt? Még mindig nem tudom elhinni, de nem számít. Remélem, hogy mindenkivel ugyanez történik!
 • A pénztáros azt mondta, hogy van egy doboz „régi külső merevlemeze” a hátsó részen, ami csak helyet foglal. Visszajött egy 2008-as Mac Minikkel teli dobozzal, és azt mondta, hogy 10 dollárért megkaphatom mindet.

 • Tudod, azt hittem, nincs olyan, hogy csoda, de tévedtem! Szóval úgy döntöttem, hogy részt veszek egy versenyen, ahol be kellett küldeni egy fotót, és a szervező kiválasztotta a 10 legjobb jelöltet a végső részre. Valahogy bejutottam a döntőbe! Szóval, véletlenszerűen választották volna ki a győztest. És találjátok ki, ki lett a nyertese egy új iPhone-nak! Én voltam az! Még mindig itt ülök teljesen ledöbbenve ezzel a fehér dobozzal a kezemben! Nem tudom elhinni a szerencsémet!
 • Meghívtak egy vacsorára egy étterembe, ahol az egyik polc volt tele könyvekkel. Kiválasztottam az egyiket, hogy megnézzem, és a lapok között 100 dollárt találtam. Ezzel a pénzzel fizettem ki a vacsorát.
 • Amikor nyolcadikos voltam, új tanárom lett. Hallotta a pletykákat arról, hogy milyen rosszul élek, félreállított, és megkérdezte, hogy kell-e segítség. Hazudtam, és nagyon védekezni kezdtem, eszembe jutottak anyukám szavai, hogy ne fogadjak el senkitől segítséget. Később eljött a karácsony, és én és a bátyám kint voltunk. Hirtelen jött egy furgon, és megállt a házunk előtt. Kiderült, hogy a tanárom egy jótékonysági szervezetnél dolgozott, és adott nekünk 5000 svéd érmét (nagyjából 500 dollárnak megfelelő összeget) és élelmiszert. Anyukám annyira meglepődött, hogy sírva fakadt. Annyira hálás és boldog voltam, hogy ez a felnőtt, akinek durván azt mondtam, hogy nem kérek semmilyen segítséget, átlátott rajtam és megtette ezt.
 • A lányomnak leesett az álla, amikor meglátta, mit vettem neki a takarékboltban.

 • Sok évvel ezelőtt az akkori barátommal egy takarékboltban álltunk sorba, amikor észrevettem néhány ivópoharat, ami tetszett nekem a pult mögött. Mondtam neki, hogy tetszenek, és néhány percig beszélgettünk a vásárlásukról, de akkoriban elég szűkösen álltunk pénzügyileg. Az előttem álló hölgy elkérte az eladótól a poharakat, és megvette őket. Kicsit meghaltam belül, de aztán felénk fordult, és odaadta őket – ez a kedves hölgy, akit nem ismertem, és azóta sem láttam.
 • Szilveszter előtt eléggé lehangolt voltam, és elmentem egy helyi cukrászdába, hogy vegyek egy csomó tortaszeletet. Kiválasztottam 8-10 különböző tortaszeletet, ami tetszett, de amikor a pénztárhoz mentem, a tulajdonos nem volt hajlandó elfogadni a pénzemet, és azt mondta, hogy ez ajándék. Ez feldobta a napomat…
 • Ez 2007-2008 körül történt. A hónap vége felé közeledett, nem volt pénzem, és folyton azt kérdeztem magamtól: „Hogy költöttem el az egészet?”. És akkor a könyvelő megkért, hogy jöjjek be az irodájába, és azt mondta: „Elveszed a fizetésed vagy sem? Elfelejtetted.” Meglepődtem. El sem tudod képzelni, mennyire boldog voltam. És a legjobb az volt, hogy pár nappal később megkaptam a következő fizetésemet.
 • A nővérem találta ezt az elhagyott cukiságot, és nincs állattartási tapasztalata, de most „Bamba” a ház királya!

 • 2003-ban 500 dollárt találtam egy buszmegállóban. Nem volt senki más a közelben, így elvettem. Vettem egy kazettás magnót, 2 Linkin Park kazettát és egy doboz Pepsit. Nem volt sok pénz, de mégis nagyon örültem neki!
 • Szóval találtam egy eredeti Thonet hajlítottfa hintaszéket egy hozzá illő zsámollyal. Online azt írja, hogy a kettő összesen 1700 dollárt ér. Mindkettőt 25 dollárért kaptam!

 • Egyszer egy idős hölgy az unokájával kibérelt egy szobát a lakásunkban. Szibériából jöttek, és a fenyőmagról beszélgettünk. Elmondtuk nekik, hogy mi még soha nem ettünk belőle. Erre ők: „Majd küldünk nektek.” Nem igazán számítottunk arra, hogy kapunk valamit, hiszen csak csevegtünk. Aztán 2 hónappal később kaptunk egy csomag fenyőmagot. Elképesztő volt! Még mindig emlékszünk az ízére! Nagyon hálásak voltunk.

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek