15 dolog, ami bizonyítja, hogy a 2000-es évek elején őrült és vakmerő trendeket követtünk

Mikor a 2000-es évek trendjeire gondolunk, csak annyit mondunk: „Ó, hogy tehettük?”. Az akkori divatirányzatok tényleg furcsák voltak. De sokan még mindig örömmel emlékeznek vissza erre az időszakra.

Nosztalgikus érzések kerítettek hatalmukba, mikor visszaemlékeztünk azokra a dolgokra, amelyeket az emberek akkoriban imádtak. Lehet, hogy most már el sem hiszik, hogy valamikor felvették, sőt, szerették őket.

Hirdetés

 

Kilátszódó fehérnemű

A magasított g-stringek a Guccinak, Jean Paul Gaultier-nek és Christian Diornak köszönhetően váltak nagyon népszerűvé. Olyan fehérneműkollekciókat készítettek, amelyeket meg kellett mutatni. Sok híresség támogatta ezeket a cégeket – többek között Christina Aguilera és Paris Hilton.

Háremnadrág

Elképesztő, de a 2000-es években ezek a nadrágok a lányok és a fiúk körében is népszerűek voltak.

Köldökpiercing

Hirdetés

A ’90-es években ezek a piercingek őrülten népszerűek voltak, köszönhetően Christy Turlington és Naomi Campbell topmodelleknek. A 2000-es években pedig olyan sztárok hirdették a trendet, mint Paris Hilton és Britney Spears.

Szőrmés csizma

Embed from Getty Images
Minden trendi lány szekrényében volt egy ilyen csizma.

Derék tetoválás

Ezekhez a tetoválásokhoz való hozzáállás általában nem volt túl pozitív abban az időben, mégis népszerűek voltak. A legnépszerűbb témák a szavak, díszek, pillangók, virágok és csillagok voltak.

Aranybevonat az autókon

Ez a fajta autófrissítés sokak lelkesedését keltette fel. A legbátrabbak aranyszínű fóliával látták el autójukat, hogy ezzel is jelezzék státuszukat és eredetiségüket.

Szoknyák & ruhák a nadrágok felett

Hirdetés

A nadrágok és szoknyák szokatlan kombinációja igazán trendi volt, különösen a hírességek körében. Büszkén sétálgattak így a vörös szőnyegen.

Nagyon alacsony farmer

Ez talán az egyik legnagyobb szimbólum a korszakban. Az alacsonyan felhúzott farmer Alexander McQueen tervezőnek köszönhetően lett trendi. Azt mondta: „Meg akartam hosszabbítani a testet, nem csak a feneket mutatni. Számomra a testnek ez a része – nem a fenék, mint inkább a gerinc alja – a legerotikusabb része bárki testének, legyen az férfi vagy nő”.

Állatos kalap, sapka

Embed from Getty Images

Ezek a kalapok elég népszerűek voltak a 2000-es években, különösen a farkas- és medvefülesek. A szokatlan dizájn nemcsak a viselőjének, hanem a körülötte lévőknek is javított a hangulatán.

Szőrme az autók ülésein és a kormányon

Az autótulajdonosok szívesen díszítették autóikat ezekkel a kiegészítőkkel. A borítások színei nagyon különbözőek lehettek, a feketétől a rózsaszínig.

Hirdetés

Bársony hajgumi

Ezek a hajgumik az 1990-es és 2000-es évek legfontosabb kiegészítői voltak. Mindenki viselte őket: a gyerekektől a felnőttekig. A Szex és New York 6. évadának 4. epizódja után azonban a bársony scrunchie-k hírneve visszaesett, miután Carrie Bradshaw kritizálta őket.

Limuzin partik

Születésnapot, diplomát vagy legénybúcsút limuzinban ünnepelni igazán menő volt. Azok a cégek, amelyek ezeket a bérelhető autókat birtokolták, rengeteg pénzt kerestek akkoriban, őrült nagy volt a kereslet. Néhányan még mindig csinálják, de már nem olyan gyakran, mint a 2000-es években.

Nagyon vékony szemöldök

A 2000-es évek elején divat volt a rendkívül vékony szemöldök. A stílusos lányoknak csipeszeket kellett használniuk, hogy megfeleljenek a szépségszabványoknak. Sok lány megkönnyebbült, mikor végre divatba jött a természetes megjelenésű szemöldök.

Bronz arcpír

A 2000-es évek elején trendi volt az arccsontokat és az arcokat kiemelni. Nagyon népszerű volt a bronzos és a tégla pirosító. Az emberek úgy vélték, hogy az arc így sokkal kifejezőbb.

Hirdetés

Szemöldök piercing

A ’90-es években a szemöldök piercing a különböző szubkultúrák jelképe volt. A 2000-es években az ezeken a szubkultúrákon kívül is elkezdtek szemöldökpiercinget csináltatni. Az emberek egyszerűen csak ki akarták fejezni magukat, és egy kicsit élesebbé akarták tenni a stílusukat.

 

via

Kapcsolódó cikkek