15 rejtélyes felfedezés, ami túlmutat a furcsaságon

Néha az emberek furcsa dolgokat találnak, és nem tudnak rájönni, hogy mire kellene használni őket. De az interneten mindig lehet találni olyan szakértőket, akik megbirkóznak ezzel a nehéz feladattal, és segítenek meghatározni még a legfurcsább tárgyak rendeltetését is. A „Mi ez a dolog?” magától értetődő nevet viselő Reddit-csoport tagjai pedig könnyedén megoldják ezeket a rejtélyeket.

Példaként 15 olyan szokatlan leletet hoztunk, amelyek valódi célját első látásra nehéz kitalálni.

Hirdetés

 

Így néztek ki a korai elektromos fogkefék.

Ezt nevezik árokművészetnek –  a katonák kéznél lévő tárgyakból, legtöbbször a lőszerek és a csatában megsérült felszerelések maradványaiból különböző dolgokat hoznak létre.

Ez egy évszázados megfelelője a modern áramkör-megszakító panelnek.

Hirdetés

Valószínűleg a szárazság miatt romlott meg, úgyhogy jobb, ha nem eszel belőle. Technikailag ehető, de valószínűleg nem túl jó az íze.

Ez a gázkazán része, amit a hajókon a hulladékhő hasznosítására használtak.

Ez nem egy ajtó, hanem egy árapálykapu, ami megakadályozza az óceánból a városi csapadékvíz-rendszerbe való visszaáramlást.

Hirdetés

Ezek a halak torokfogai. Ezeket a fogakat csak akkor láthatjuk, ha eltávolítjuk a kopoltyúfedőt.

Ez egy gőzkazán. Talán egy vasúti mozdonyból, de valószínűbb, hogy egy épületből, ahol fűtésre vagy valamilyen bányaüzem energiaellátására használtak.

Valószínű, hogy ez egy sirály műtojása. Az igazi tojást egy műanyagra cserélik, így a madár csendben ül rajta egész szezonban anélkül, hogy újabb tojást rakna. Ez a technika segít a populáció csökkentésében. A sirályok egyébként is nagyon agresszívak lesznek, amikor fiókáik vannak, de a tojásokon ülve nyugodtak és csendesek.

Ez egy tortaszeletelő kés vezető.

Hirdetés

Ez egy kézi szkenner robbanóanyagokhoz. Egy speciális szűrőn keresztül a szivattyú beszívja a levegőt a kezekből és a ruhákból, és a szkenner elemzi, hátha talál benne bármi illegális nyomot.

A banán magjai.

Ez egy bogyók gyűjtésére szolgáló eszköz.

Ez egy japán stílusú, nagy bevágással ellátott fűrészreszelő, amit puha anyagok megmunkálására használnak.

Hirdetés

Lehet, hogy rózsabors, és komoly mérgezést okozhat.

 

Kapcsolódó cikkek