17 apró hiba a filmekben, amit észrevettek a figyelmes nézők

A filmkészítés időigényes és bonyolult folyamat. Egyetlen jelenet felvétele néhány órát vagy akár napokat is igénybe vehet. A vágás pedig különböző időszakokban készült felvételek felhasználásával történhet. Ezért fordulnak elő bakik.

Egy színész rossz kiegészítőt vehet fel, vagy egy díszletező másképp rendezheti el a kellékeket. Néha még az is előfordul, hogy a filmrendező szándékosan hibázik, mintha rejtett üzenetet próbálna küldeni a nézőknek.

Hirdetés

 

Az Elveszett város című filmben Sandra Bullock karaktere egy nagyon szűk ruhát visel, amelynek nincsenek zsebei. Akkor hol tartotta a telefonját?

Ugyanebben a filmben Daniel Radcliffe karaktere autózik, de néhány pillanattal korábban látható, hogy az anyósülésen senki sem ül.

Dumbledore és Credence találkozása közben az utcán emberek tűnnek el és jelennek meg újra.

Hirdetés

A Ne nézz fel című filmben a főhősnő kezén lévő kesztyű megjelenik és eltűnik egy jelenet alatt.

Ugyanebben a filmben Leonardo DiCaprio karaktere a telefonját az autó telefontartójában hagyja. De amint kilép a kocsiból, a telefonja már a kezében van.

A Pókember: Nincs hazaút című filmben Doktor Octopus, aki a Pókember 2-ből érkezett, egy napszemüveget visel, amelyet May néni összetört.

Hirdetés

Az Alkonyat című filmben Bella és Edward együtt érkezik az iskolába. Edward bal arcán van egy napsugár, de egyáltalán nem látszik a csillogás.

A Marry Me című vígjátékban Jennifer Lopez telefonjának képernyőjén még mindig aktív a hívás, pedig a történet szerint már befejezte.

A Red Notice című akciófilmben Dwayne Johnson karaktere egy pohár vizet nyújt Ryan Reynoldsnak. A következő felvételen azonban Dwayne ismét a kezében tartja a poharat.

Az ugyanebben a filmben talált régi autó sosem indult volna be, mert az akkumulátor lemerült volna 90 évnyi tárolás után.

Hirdetés

A Cruella című filmben a főszereplő arcára ragadt banánszelet pillanatok alatt nagyobb lett.

A Halál a Níluson című filmben a főszereplők fején lévő konfettidarabok a kameraszög változásával változtatják a helyzetüket.

Robert De Niro karaktere a Háború a nagypapával című filmben a jobb térdét fogja meg, miután elesik. Később azonban bal térdét kötötték be.

A House of Gucci című filmben Lady Gaga karaktere zenét hallgat a hordozható kazettás magnóján. De ezeket a lejátszókat csak egy évvel a filmben bemutatott események után vezették be.

Hirdetés

A West Side Story című musicalben az egyik tükör valamiért haszontalan. Ezt valószínűleg azért tették, hogy ne látszódjon a forgatási stáb tükörképe.

A Boszorkányok című filmben a nagymama elhúzza a függönyt, hogy megmutassa a szobát a fiúnak. De amikor a kamera szögét megváltoztatják, a jobb oldali függöny másképp néz ki.

Nem egészen világos, hogy Wonder Woman hogyan képes egy hatalmas kardot a háta mögött hordani.

 

via

Kapcsolódó cikkek