18 dolog, amit Disney Worldben ingyen és vidámparki jegy nélkül is megtehetsz

A nyaralás sokba kerülhet, és bár a világ legboldogabb helye nem a legolcsóbb hely a Földön, mégis vannak dolgok, amiket megtehetsz a varázslatért, anélkül, hogy sok pénzt költenél.

És bár az emberek a Disney Worldbe a négy vidámpark miatt mennek, a területén rengeteg más dolgot is lehet csinálni és megnézni (némelyikük még csak nem is kerül semmibe). Íme a kedvenceim:

Hirdetés

 

Menj el az Animal Kingdom Lodge-ba, és nézd meg a zsiráfokat!

A Disney’s Animal Kingdom Lodge kicsit olyan, mintha szafarin lennél. Az üdülő hátsó részén olyan állatok, mint a zsiráfok, zebrák és gazellák kószálnak, így a szálloda vendégeinek az erkélyükről vad látványt nyújtanak. Azonban rengeteg olyan hely van, ahol azok is megfigyelhetik az állatokat, akik nem az üdülőhelyen szállnak meg.

Találkozz a Coca-Cola medvével.

A Disney Springsben található többszintes Coca-Cola üzletben sok minden megtalálható, többek között két emeletnyi árucikk és egy tetőbár. A show igazi sztárja azonban a Coca-Cola medve, aki a második emeleten egész nap ölelésre és ölelgetésre áll rendelkezésre.

Látogasd meg a lovakat a Tri-Circle-D ranchon.

Hirdetés

A Tri-Circle-D ranch a Disney’s Fort Wilderness üdülőhely közelében található, ahol Hamupipőke pónilovai és a Main Street USA lovai találhatók. Bár az istállókban egyedül is sétálhatsz, a ranch pónilovaglást, túraútvonalakon való lovaglást és kocsikázást is kínál térítés ellenében. A téli hónapokban általában ünnepi szánkózás is elérhető.

Nézd meg az üvegművészt az Arribas Brothers üvegművésznél Disney Springsben.

A lenyűgöző üvegművészek Disney- és nem Disney-témájú figurákat, ékszereket és egyebeket készítenek az üzletben, amelyeket megvásárolhatsz.

Mosd meg a kezed a Basinben.

A Basin a Disney Springs és a Disney’s Grand Floridian Resort fürdő- és testápolási boltja, és mindkét Basin üzletben van egy mintakagyló, ahol kipróbálhatod a cukros bőrradírjaikat. Annyira jó móka kipróbálni a cukorbőröket, és kisétálni, hogy a hihetetlenül puha kezeidet az arcodon dörzsöld. Ha már ott vagy, valószínűleg jó ötlet megnézni a vidám szappanjaikat és megszagolni a fürdőbombáikat (amelyek közül néhányat a Disney parkok ihlettek).

Nézd meg, ahogy Disney-figurákat rajzolnak a művészek.

A Disney Springsben található Art of Disney üzletben (ami a legjobb üzlet Disney Springsben) a karakterek és a parkok által inspirált festményeket és szobrokat találsz. Az üzlet sarkában azonban általában egy művész van, aki élőben rajzol karaktereket, amelyeket később meg is lehet vásárolni. Lenyűgöző nézni.

Hirdetés

Pihenj egy függőágyban a Disney’s Caribbean Beach Resortban.

A Disney’s Caribbean Beach egy hatalmas, nos, strand; tele székekkel, függőágyakkal és padokkal, ahol napozni lehet. Ha már a strandon vagy, a homokos röplabdapályákat is teljes mértékben kihasználhatod, ha kedved tartja.

Sétálj a Boardwalk-on, és nézd meg az élő műsorokat, például zsonglőröket, bűvészeket és még sok mást.

A Boardwalk rengeteg élő szórakoztatást kínál a nap folyamán, amelyek illeszkednek a századfordulós stílusú témájához. A fellépő művészek előjönnek és lenyűgözik a sétáló vendégeket az ugróköteles ügyességükkel vagy a kézügyességükkel.

Látogass el a T-Rex Cafe játszóövezetbe.

A T-Rex a Disney Springsben egy őskori témájú esőerdei kávézó. Óriási animatronikus dinoszauruszok és krétakori lények mozognak és üvöltenek, miközben vacsorázol. Míg az étterem belseje félelmetes, kívül egy ásatási terület található, ami gyakorlatilag egy hatalmas homokgödör, ahol a gyerekek (vagy felnőttek) fosszíliákat fedezhetnek fel.

Keress elbújt Mickey-ket.

Hirdetés

A Disney minden parkjában és üdülőhelyén rengeteg elrejtett Mickey-t találhatsz. Néha kincskereső feladatokat is kiosztanak, hogy hol lehet megtalálni őket. Máskor egy gyors google-keresés segít felfedezni őket. Mindenesetre legyetek résen, mert sosem tudhatjátok, hol találjátok meg őket!

Utazz a Skylinerrel.

A Skylinernek öt megállója van: Disney’s Riviera, Art of Animation és Caribbean Beach Resorts, valamint Epcot és Hollywood Studios. Utazz a Skylinerrel, és élvezd a madártávlatból való látványt, miközben egy árnyékos kabinban ülsz.

Utazz a monorailen.

A Seven Seas Lagoon hurok körüli teljes út a Magic Kingdom, a Disney’s Contemporary, a Grand Floridian és a Polynesian üdülőhelyeken való megállásokkal körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. Akár egy egész napot is tölthetsz azzal, hogy az összes üdülőhelyen leszállsz, és sétás egyet. Mindegyiknek egyedi hangulata van.

Hallgass élőzenét a Trader Sam’s teraszán a Polynesian Resortban.

A vízesés hátterében tehetséges stábtagok ukulelén játszanak, miközben lágy hawaii zenére énekelnek. A Trader Sam’s teraszán még ugyanaz az étlap is megtalálható, mint a belső Grog Grottóban (és nem kell asztalt foglalni).

Nézd meg a tűzijátékot.

Hirdetés

A Disney’s Grand Floridian, a Disney’s Contemporary és a Disney’s Polynesian üdülőhelyekről is láthatod a Magic Kingdom tűzijátékát (és hallgathatod a zenéjüket). A tűzijátékot a Disney’s Boardwalk Innből és a Disney’s Riviera Resort Topolino teraszáról láthatod.

Hallgass meg egy koncertet Disney Springsben.

A Disney Springsben kilenc különböző helyen láthatsz élőzenei előadásokat. Néhány helyszínre elsétálhatsz, mint például a World of Disney bolt előtti AdventHealth Waterside Stage, amely rendszeresen ad otthont zenekaroknak, vagy a Raglan Road étterem előtti kis színpad, ahol rendszeresen kelta zenét játszanak. Mások, mint például a House of Blues, az étteremben élő szórakoztatást tartanak.

Nézd meg az Electric Water Pageant.

Ha rajongsz a Main Street Electric Parade-ért, vagy csak úgy általában szereted a világító dolgokat, az Electric Water Pageant a Seven Seas lagúnában vitorlázik, körbejárja a három szállodát és a Magic Kingdomot, és elhalad a Disney’s Fort Wilderness és a Wilderness Lodge mellett is. A kivilágított figurák a 15 perces útvonalon végighajózva tengeri kígyók, víz alatti lények és más szórakoztató karakterek között váltakoznak.

Végezz kincsvadászatot!

A Disney World 50. évfordulója alkalmából minden üdülőhelyen van egy kincskereső vadászat, amely a park régi nyitónapi jegyeit idézi. A kincsvadászatok az üdülőhelyek körül található helyszíneken vagy a recepciókon kaphatók.

Parkolj ingyen a Disney Springsben.

Általában az üdülőhelyek eléggé tele vannak, olyannyira, hogy a parkolót csak az üdülőhelyi, éttermi vagy rekreációs foglalással rendelkező vendégek számára tartják fenn. Mivel azonban a Disney Springsben ingyenes a parkolás, dobd le az autódat, és menj a buszmegállóba, ahol egész nap ingyenes Disney-buszok közlekednek Disney Springs és a Disney összes üdülőhelye és a birtokon lévő tematikus parkok között.

 

Kapcsolódó cikkek