18 ember, aki „coming outolt” a nagyszüleiknek, és megtudta, hogy szeretik őt

A nemzeti coming out napot először 1988-ban ünnepelték az Egyesült Államokban. Amikor valaki úgy dönt, hogy egy ilyen személyes vallomást tesz, az nagy bátorságot igényel, mert sosem tudhatod, hogy a szeretteid elfogadnak-e, vagy másképp látnak majd téged. De ezeknek a szerencsés embereknek nem csak egy teher esett le a vállukról. A nagyszüleikről kiderült, hogy nagyon nyitottak és elfogadóak, és még több törődéssel és melegséggel vették körül őket, mint valaha.

Megértjük, milyen felszabadító érzés lehet, ha a családod előtt coming outolsz. És nem tehetünk mást, mint hogy megtapsoljuk ezeket a fantasztikus nagymamákat és nagypapákat, akik támogatták unokáikat a legsebezhetőbb pillanataikban.

Hirdetés

 

Gyerekkoromban a nagymamámtól kaptam ezt a babát. A születési nevem volt a mellkasára hímezve egy szívbe. Idén karácsonykor a nagymamám elkérte és visszaadta, most már nadrággal, rövidebb hajjal, és az új nevemmel a helyére varrva. Transznemű, mint én.

Amikor a bátyám először vallotta magát transznak, a nagymamám a születésnapi tortáján ezt írta: „Boldog szülinapot” név nélkül és nemsemlegesen, most pedig egy fiú tortát kapott, az ő nevével.

A nagymamám készítette nekem ezt a takarót az érettségimre. Úgy gondolta, a szivárványok azért jók, mert meleg vagyok. A nagyszüleim még újak ebben az egész meleg dologban, de megtesznek minden tőlük telhetőt.

Hirdetés

A nagymamám csinálta nekem ezt a gyönyörű transz sapkát.

A nagyszüleimnek most vallottam be, hogy transz vagyok, és azt mondták, hogy ők még mindig szeretnek engem, bármi is történjen. Szóval, azt hiszem, itt az ideje, hogy kitegyem magam. A nevem Sable, és demigó vagyok.

A nagymamám csinálta ezeket a forró csokibombákat a transz bátyámnak.

Hirdetés
 • Nagyi: Elmondtad már a nagyapádnak, hogy meleg vagy?
  Én: Huh?! Uhhh, nem.
  Nagymama: Mikor fogod elmondani? Remélem, nem érzed úgy, hogy nem fogad el vagy ilyesmi. Ettől függetlenül szeretünk. Mindenképpen beszélhetünk bármelyik srácról, akivel randizol.

A nagymamám csinált nekem egy nagyon különleges takarót!

Most coming outoltam a nagyszüleimnek.

Ma coming outoltam a családomnak, és a nagymamám meglepett egy egész sminkkészlettel! Szuper jól érzem magam.

 • Ma van 4 éve, hogy megmondtam a nagymamámnak, hogy meleg vagyok, és ő csak ennyit válaszolt: „Ó, 15 éves korod óta tudom, és a szeretetem irántad sosem változott, és nem is fog.”
 • A nagymamám LMBT dokumentumfilmeket néz, hogy tudatosabb legyen, és őszintén szólva, örömmel tölt el, hogy hajlandó felvilágosítást kapni.
 • Szuper büszke vagyok a nagymamámra, amiért a nyugdíjas közösségében beszél az LMBT elfogadásról.
 • Olyan jó látni, hogy a nagymamám még mindig támogatja az LMBT-t, még a hónapja után is! Szeretlek Nagyi!

Hirdetés
 • A nagymamám támogató csoportot hozott létre fiatal LMBT emberek számára a helyi környéken, és nagyon büszke vagyok rá!
 • A nagymamám és a nagypapám anyai ágról csak úgy félrehúzott és azt mondta, „Mija, tudjuk, hogy meleg vagy. Vártuk, hogy előbújj, de úgy gondoltuk, hogy hivatalosan nem fogod kimondani. Ettől függetlenül szeretünk téged.” Most a legboldogabb könnyeimet hullatom…

 

Kapcsolódó cikkek