18 hasznos „Life Hack” zseniális emberektől

A life hackek azért olyan népszerűek a közösségi média korában, mert gyorsabb és egyszerűbb megoldásokat kínálnak nekünk. Nem csak ezt, de pénzt is megspórolhatunk velük, mivel olcsó alternatívákat kínálnak olyan dolgokra, amelyeket általában a boltban vásárolnánk meg. A legtöbb ember pedig olyan hackeket talál ki, amelyek segítenek abban, hogy az életüket és az otthoni vagy munkahelyi tevékenységeiket a lehető legjobb és leggyorsabb módon tudják elvégezni.

Néhány ilyen hack megmutatja, hogyan férnek el jobban a dolgok a sütőben! Azt is megtudhatod, hogyan tölthetsz meg egy tál rament az egyik legszokatlanabb módon. És lehet, hogy ezek közül a hackek közül néhány most jelentéktelennek tűnik számodra, de hasznos lesz tudni őket, ha valaha is szükséged lesz rájuk.

Hirdetés

 

Hogyan kell két pizzát megfelezni, hogy egyszerre beférjenek a sütőbe.

Hogyan tisztítsuk meg a konyhai szivacsot?

A szivacsok rengeteg baktériumot vihetnek át egyik tányérról a másikra, ezért legalább néhány naponta egyszer tisztítsa meg őket. Van egy bizonyos módja ennek:

  • A szivacs lágyításához, a szennyeződések és olajok feloldásához és a baktériumok elpusztításához – a szivacsot egy pohár vízzel együtt néhány percig magas fokozaton melegítse mikróban.
  • Tegye a mosogatógépbe hosszú cikluson más edényekkel együtt. Ez elpusztítja a kellemetlen szagot.
Hogyan lehet egyensúlyba hozni a McDonald’s ételeket az italon.

Hogyan tároljuk pl. diót a megfelelő módon?

Hirdetés

Fagyassza le a héjas dióféléket, hogy megőrizze tápértéküket, ízüket és aromájukat. Mielőtt a fagyasztóba teszi, csomagolja őket lezárt tartályokba. A magokat nem érdemes előbb megpörkölni, különben semmire sem lesznek jók. A diónak nyersnek és feldolgozatlannak kell lennie. Az így tárolt diónak nem lesz keserű utóíze, mint a hosszabb ideig szobahőmérsékleten lógó, héj nélküli diónak.

Így nem kell kézben tartanod..

Olvaszd le a gyertyák alját és öntsd össze!

Hogyan tüntesd el az acél mosogató foltjait?

A mosogatók egy csomó csúnya dolgot gyűjtenek össze, és vannak módszerek a rozsdamentes acél mosogató foltjainak tisztítására. A következő 3 dolog segít ebben:

  • Szódabikarbónapaszta (vízzel vagy kis mennyiségű ecettel hígítva)
  • Dawn mosogatószer és peroxid (óvatosan keverje össze)
  • Ecet és mosogatószer

Természetesen megpróbálkozhatsz rozsdamentes acélszivacs használatával, de abban az esetben, ha nincs, vagy nem akarsz vásárolni – biztosak vagyunk benne, hogy ezekből az összetevőkből van néhány a szekrényedben.

Hogyan lehet az átázott chipset újra ehetővé tenni?

Hirdetés
  • Ha a chipsek nedves levegővel vagy vízzel érintkeztek, ne dobja ki őket azonnal.
  • Vegyél egy tányért. Tegyél rá egy szalvétát vagy egy konyharuhát, és tedd rá a chipseket.

Egy másik szalvétával is letakarhatja őket. Ezután tedd be a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre. Voila! A chipseid újra ropogósak.

Hokibot rögtönzött mikrofonállványként is használhatsz.

„Belevágtam, hogy a mosogató megtartsa és festettem rá egy kört, ahol megengedett a fokhagyma”

Így élesíts késeket egy bögrével.

Ha nincs speciális késélezője, használhat egy közönséges kerámia bögrét is. Tedd fejjel lefelé, és csúsztasd a kést többször előre. Persze, ha a késed drága és jó minőségű, jobb, ha nem teszed kockára, és inkább veszel egy késélezőt.

Hogyan használd ki a megvásárolt humusz fedelét dekoratív tartóként.

Használd bármelyik kávégép közepes beállítását, hogy a ramenbe a tökéletes mennyiségű forró vizet töltsd.

Hirdetés
A vágódeszka egy másik felhasználási módja:

Láttad már azokat a hosszúkás lyukakat a vágódeszkákon, ugye? Általában fogantyúként használjuk őket, de itt egy másik felhasználási mód: a lyuk lehetővé teszi, hogy a levágott zöldségeket egy tálba söpörjük, így a darabok nem „szöknek el”.

Így rögzítsük a lábujjra a sebtapaszt.

Így lehet könnyebben hámozni a citrusféléket.

A narancs, a citrom hámozása túl nagy falat? Nem akarja tönkretenni a manikűrjét, amely beleássa magát abba a kemény, vastag héjába? Tegye őket a mikrohullámú sütőbe 20 másodpercig, és sokkal könnyebb lesz elválasztani ezeket a gyümölcsöket a héjuktól.

Rögzítsd a cipzárt, ami nem marad fent egy kis rugalmas szalaggal.

Mályvacukor sütés otthon

Hogyan vágjuk le a hagymát sírás nélkül?

Hirdetés

A fagyasztó itt is segít. Tegye be a hagymát 30 percre, mielőtt felaprítaná. Ne feledje, hogy ezt csak akkor érdemes megtenni, ha a hagymát főzni kívánja; ne tegye ki őket ennek, ha salátát szeretne készíteni velük, különben elveszítik a ropogásukat.

Így lehet megakadályozni, hogy a palackok túl sok folyadékot adagoljanak:

 

via

Kapcsolódó cikkek