18 kép, ami bizonyítja, hogy az új smink trendek nem mások, mint elfelejtett régi trendek

Egyrészt a divatvilág időről időre változik. Ha egyszer megszoktunk egy trendet, azt gyorsan felváltja egy másik. Másrészt azonban mindannyian ismerjük azt a mondást, miszerint az új dolgok jól elfeledett régieknek álcázzák magukat. És mint kiderült, ez az állítás akkor is igaz, amikor a trendi sminkekről beszélünk. Ha megnézzük a múltból származó fotókat, arra következtethetünk, hogy sok mai irányzat részben az elmúlt évek, sőt évtizedek divatját másolja.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, melyek azok a látszólag új szépségtrendek, amelyek valójában a múlt elfeledett stílusai.

Hirdetés

 

A ’80-as években Madonna a mély füstös szemekkel kísérletezett. Ma is láthatunk hasonló tekinteteket a kifutókon.

Azt hiszed, hogy az intenzív kék szemhéjfesték élénkpiros rúzzsal kombinálva már nem trendi? Gondold újra!

A póklábakra emlékeztető szempillák újra divatosak. Twiggy a ’60-as évek végén ugyanezeket viselte.

Hirdetés

Ha azt hitted, hogy a sminkkel való színblokkolás az utóbbi évek trendje, akkor tévedsz. Az őrült árnyalatú szemhéjfestékek a ’80-as években voltak a divat csúcsán.

Emlékszel a fukszia színű rúzsokra, amelyekkel a nők ajkai olyanok voltak, mint a cukorkák? Újra visszatért a divatvilágba.

A „naked face” néven ismert sminkelési trend ma valóban újra népszerű, pedig először a ’90-es években jelent meg, Liv Tyler-nek köszönhetően.

Hirdetés

A matt rúzs a ’90-es évek elején jelent meg az életünkben, majd a huszonegyedik században visszatért. És nem úgy tűnik, hogy egyhamar el fog tűnni.

A vastag szemöldök már jóval Cara Delevingne előtt is divatos volt. Ezt bizonyítja Brooke Shields is a ’80-as évekből.

Az „arany” smink ma rendkívül népszerű. Általában olyan elemeket használnak hozzá, mint az arany szemhéjfesték és szemceruza. Ez nagyban hasonlít ahhoz a megjelenéshez, amit Cher viselt 1987-ben.

A ’90-es években sokan színtelen szájfényt használtak. Ma a nude árnyalatú, nedves ajkak hatása ugyanolyan népszerű, mint akkoriban.

Hirdetés

Bármilyen furcsán hangzik is, az intenzív lila már nem számít a múlt relikviájának – ez egy aktuális trend.

A „bűnöző” ajkak trendje 2021-ben tért vissza. Ez a trend a klasszikus élénkpiros rúzs viselése. A sminkmesterek ezt a stílust Uma Thurman, a Ponyvaregény című filmben játszott karaktere után nevezték el.

A ’90-es évek elfeledett rocker kinézete és grunge sminkje, ami erősen vonalazott szemekből és sok szempillaspirálból áll, ismét visszatér.

A kék hangsúlyok a sminkben a ’80-as években volt népszerű. Diana hercegnő például égszínkék szemceruzát használt. Ma a trendszetterek örömmel újra alkalmazzák.

Hirdetés

A ’90-es években sokan döntöttek a nagyobb ajkak hatásának megteremtése mellett. Ehhez ceruzával kellett az ajkak kontúrját megrajzolni, kissé túlhúzva az ajkakat. Ugyanezt a tendenciát láthatjuk ma is.

A ma népszerű „bolyhosabb szemöldök” ’93-ban is népszerű volt.

A ’90-es évek egyik kultikus sminkelési trendje a sötét rúzs volt. Ma ismét kívánatosak a sötét ajkak; a szilva és a padlizsán a legnépszerűbb sötét árnyalatok közé tartozik.

A ragyogó bőr a ’00-as évek elején vált az egyik legfontosabb szépségtrenddé. A 2020-as években „üvegbőr” néven tért vissza.

 

 

Kapcsolódó cikkek