7 dolog az otthonunkban, amit általában nem veszünk észre, de a vendégeinknek azonnal szemet szúr

Néha annyira hozzászokunk otthonunkhoz, hogy észre sem veszünk néhány alapvető dolgot, ami valójában mások számára nyilvánvaló. Vagy éppen ellenkezőleg, előfordulhat, hogy bizonyos részletek megszállottjai vagyunk, és teljesen megfeledkezünk az alapvető dolgokról. Szerencsére van egy listánk azokról a dolgokról, amelyek befolyásolhatják azt, ahogyan a vendégek látják a házunkat. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, és megakadályozzuk azt, hogy vendégeid kellemetlen pillantásokat vessenek rátok!

 

Hirdetés

Foltok a kilincsek körül

Nap mint nap megérintjük az ajtókilincseket és a környéküket. Mivel ezt milyen gyakran tesszük, előfordulhat, hogy észre sem vesszük, mennyire piszkosak az ajtókilincseink. Ez a terület hajlamos a kézzel való elkenődésre vagy vízfoltokra. Ráadásul a baktériumok is gyorsan felhalmozódnak ott.

Megszáradt vízcseppek az ablakokon

Az emberek 70%-a úgy véli, hogy az ablakok a ház fontos részei. Ennek ellenére gyakran elfelejtjük tisztítani őket. Ha az ablakok kosztól és zsírtól összeragadnak, még a legcsodálatosabb kilátás is elrontja a kinti kilátást.

Hirdetés

A ház illata

Az illatok erősen kötődnek az érzelmekhez, ezért sok üzlet használja őket, hogy több vásárlót vonzzon. Ha a lakásodnak rossz szaga van, vendégeidnek kellemetlen emlékek alakulhatnak ki a házadról. Az aromagyertyák, a légfrissítők vagy egyszerűen csak a sütés illata azonnal 100 pontnyi otthonosságot kölcsönöz a házának.

Piszkos, foltos törölközők

Az utolsó dolog, amit a vendégei látni szeretnének a fürdőszobában, az egy büdös törölköző. Nem csak az, hogy a vendégek kénytelenek lesznek azt használni a kezük megszárítására. A kosszal borított, nedves törölközők elrontják a benyomást, függetlenül attól, hogy mennyire vagány a fürdőszobád kialakítása. Ráadásul a nedves törölközők egészségtelenek, mivel megtartják a nedvességet és baktériumokat terjesztenek.

Morzsákkal, szöszökkel teli padló

Hirdetés

Az emberek gyakran nagy figyelmet fordítanak a konyhában a padlóra. Ha a vendégeidnek le kell venniük a cipőjüket, akkor kétszer annyit mossák fel a padlót, mert különben minden egyes morzsát a lábuk alatt fognak érezni. Emellett, ha vendégei gyerekeket hoznak, a piszkos padlón lévő baktériumok hasmenést okozhatnak a gyerekeknél.

Rendetlen vagy ragacsos étkezőasztal

Senki sem szeretne olyan asztalnál ülni, ahol minden folt olyan, mint egy aknamező. Balra ragacsos, jobbra tele foltokkal – mindig résen kell lenni. Győződj meg róla, hogy az asztalod tiszta, és hogy elég hely van a vendégek számára.

Koszos tükrök

Hirdetés

Valószínűleg észre sem vesszük, mennyire koszosak a tükreink, különösen a fürdőszobában. A reggeli rohanásban előfordulhat, hogy véletlenül otthagyunk néhány fogkrémpöttyöt vagy szőrszálat. Vendégei azonban biztosan megnézik magukat a tükörben, majd magát a tükröt is.

Kapcsolódó cikkek