7 kezdeményezés, amely magasabbra teszi a mércét egy jobb világ érdekében

Az elmúlt években az olyan fiatal aktivisták, mint Greta Thunberg, bebizonyították a világnak, hogy egy ügy melletti puszta nyilatkozatnak is lehet hatása. De nem kell beutazni a világot, hogy fórumokon és a hírekben beszéljünk. Inkább kezdheted azzal, hogy pozitív változásokat hozol a saját családodban, közösségedben és országodban, mint néhányan ezek közül az emberek közül, akiket most megosztunk veled.

Arra törekszünk, hogy fényt hozzunk az előttünkk álló napokba és évekbe. Támogatjuk ezeket az embereket, akik osztoznak küldetésükben, abban a reményben, hogy még sokan követik majd a nyomdokaikat.

Hirdetés

 

Az olaszok függőleges erdőket építettek a városban.

A függőleges erdők, vagy Bosco Verticale, egy sor olyan magas épületet jelentenek, amelyeket teljesen zöld növényzet borít, és amelyeket Stefano Boeri olasz építész és várostervező tervezett. Az épületek célja az volt, hogy segítsenek csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és jobb levegőminőséget biztosítsanak az egész városban. Minden épületben több ezer különböző növény található, amelyek együttesen nagyjából 30 000 négyzetméternyi növényvilágot alkotnak.

Nagy-Britanniában a gazdák visszavitték a karácsonyfákat az erdőbe.

Hirdetés

Az Egyesült Királyságban több mint 160 000 tonna örökzöld fát dobnak a hulladéklerakókba, miután az ünnepek véget érnek. Az olyan cégek, mint a Primrose Vale Farm és a londoni karácsonyfa-bérlés, megoldást találtak erre a problémára azzal, hogy cserepes karácsonyfákat adnak bérbe. Az ünnepek után a fákat visszahelyezik a mezőre, hogy a következő karácsonyi szezonra tovább nőjenek, ahelyett, hogy a szemétbe dobnák őket.

Észak-Amerikában egy kiállításon mutatták be az óceáni hulladék elleni küzdelmet.

A Washed Ashore Project (A partra mosott hulladék projekt) egyesült erőfeszítéseket tesz az óceáni hulladék halálos hatásainak tudatosítására. Az életnagyságúnál nagyobb szobrok műanyagból és különböző hulladékokból készültek, amelyeket a tengerpartok megtisztításakor gyűjtöttek össze. Ezeket a szobrokat aztán Észak-Amerika különböző területein állítják ki, abban a reményben, hogy a gyerekeket oktatják, és segítik az embereket abban, hogy megértsék a természetes víztestek megőrzésének fontosságát.

Egy guatemalai őslakos város betiltott minden műanyag terméket.

San Pedro La Laguna kisváros az Atitlán-tó partján fekszik, és a Tz’utujil maják ősi otthona, a helyi maja kultúrát alkotó egyik legfontosabb csoporté. Örökségének megőrzése és a tó megóvása érdekében a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy zéró toleranciát hirdet az egyszer használatos műanyagokra. A város lakói azóta visszatértek a hagyományos módszerekhez, például a fonott kosarak használatához a szállításhoz, a szövetszalvétákhoz az étkezéshez és a banánlevelekhez a csomagoláshoz.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság kormánya tervet készített arra, hogy 2022-ig 1 millió fát ültetnek.

Az Egyesült Királyság lett az első nagy gazdaság, amely elrendelte, hogy 2050-re a nettó nulla károsanyag-kibocsátás felé kell elmozdulni. A cél teljesítésére kevesebb mint 3 évtized áll rendelkezésre, ezért a kormány azt javasolta, hogy az első évben 130 000 fát ültessenek, és jövőre összesen 1 millió fa ültetésén dolgozzanak. Mivel a nagyvárosokban nehéz helyet biztosítani a fáknak, a tervek szerint a fák ültetésére a mezőgazdasági területeken és a mezőgazdasági területeken összpontosítanak országszerte.

Egy holland virágexportőr megtalálta a módját annak, hogy a sivatagokban is zöldet termeljen.

A Groasis egy hollandiai cég, amelyet Pieter Hoff alapított. Hoff liliomtenyésztő, aki virágokat importálva és exportálva beutazta a világot, és sok helyen, ahol járt, feltűnt neki a víz és a növényzet hiánya. Ez vezette őt a Groasis Waterboxx megalkotásához, amely egy „ültetőeszköz, amely lehetővé teszi a sivatagi növénytermesztést és erőforrás-hatékonyan termeszti a növényeket”. A Waterboxx 90%-kal kevesebb vizet igényel, mint a hagyományos növények, és újrahasznosított papírból készül.

Egy édesanya megnyitotta a „Special Kneads Bakery”-t Illinois-ban, hogy agyi bénulásban szenvedő fiát foglalkoztassa.

Hirdetés

A Special Kneads Bakery egy pékség, amelyet olyan szülők alapítottak, akik biztonságos munkakörnyezetet akartak biztosítani agyi bénulásban szenvedő fiuknak. „Olyan helyet akartunk neki és másoknak is, ahol elfogadják és bátorítják őket” – mondja Margaret Cortes anyuka. „[Reméljük], hogy megédesíthetjük a fogyatékkal élő fiatal felnőttek életét azzal, hogy életvezetési készségeket és szakmai lehetőségeket biztosítunk egy meleg, biztonságos környezetben, a közösségünkön belül”.

Kapcsolódó cikkek