8 alkalom, amikor a királyi család tagjai a ruhák és kiegészítők segítségével fejezték ki véleményüket

A királyi család tagjainak minden nyilvános szereplése nagy figyelmet vonz, ezért öltözékük a legapróbb részletekig rendkívül sokatmondó. Emellett a királyi családtagok ritkán nyilvánítják ki nyilvánosan a véleményüket, sőt, egyes esetekben még tilos is, ezért bonyolult és finom módszerekkel üzennek a világnak.

Eláruljuk, milyen királyi szetteket sikerült megfejtenünk. Néha csak egy ruha színét vagy egy szoknya hosszát kell megnézni ahhoz, hogy üzeneteket találjunk. A cikk végén megtudhatod, milyen mesterien kommunikál Erzsébet királynő az asszisztenseivel egy kézitáska segítségével.

Hirdetés

 

Diana hercegnő formális megjelenése

Diana hercegnő a válása után megalkotta saját stílusát, amely megszegte a királyi protokollt. Lady Di ruhatárát számos olyan öltözék töltötte meg, amelyeket pusztán üzleti öltönynek lehetne tekinteni, ha nem lenne egy részlet. Figyeljünk a fenti képen látható szoknya hosszára – jelentősen a térd fölött van, miközben a királyi protokoll szerint a szoknyáknak térdig vagy annál lejjebb kell érniük.

Az ilyen öltözékek némiképp azt szimbolizálták, hogy a hercegnő átvette az irányítást az élete felett, és mostantól saját maga dönti el, hogy mit csinál. Úgy tűnik, Diana szembeszállt az évszázados konvenciókkal.

Harry herceg öltönyének zöld bélése

A fenti képen Harry herceg és Meghan Markle utolsó megjelenése látható a királyi család tagjaiként. Kevesen vették észre, de Harry az egész világnak jelét adta, hogy teljes mértékben támogatja házastársát. Harry herceg öltönyének zöld bélése, amely tökéletesen illeszkedett felesége ruhájának színéhez, az összetartozásuk csendes jele lett.

Hirdetés

Őfelsége brossa

Ez a fotó Jamaikában készült. Amikor más országokba látogat, Kate Middleton gyakran visel a fogadó félhez kapcsolódó ékszereket. Ezt a zöld ruhát például egy nagy madár alakú brossal egészítette ki, amelyet korábban Jamaica ajándékozott a királynőnek.

Meghan Markle „áldott ruhája”

Harry herceg és Meghan Markle ausztráliai látogatásuk előtt jelentették be, hogy gyermeket várnak. Sussex hercegnéje egy kevéssé ismert ausztrál tervező, Karen Gee által készített hófehér, egyenes ruhát választott első nyilvános eseményén Sydneyben. A ruhát „áldott ruhának” nevezték el, ami egyszerre közvetített egy szép diplomáciai lépést Ausztrália felé és egy jó hírre utaló célzást.

Kate Middleton táskája

Mint már említettük, Kate Middleton a kiegészítőkkel is felvázolja a kapcsolatot azzal a hellyel, ahová éppen látogat. Ez az esemény a Cambridge-i hercegi pár karibi körútja során egy ősi maja város területén, Cahal Pechben zajlott. Kate a ruhát egy helyben készített, hagyományos maja mintákkal díszített táskával egészítette ki.

Lila toll Erzsébet királynő kalapján.

Hirdetés

II. Erzsébet Harry herceg és Meghan Markle esküvőjére egy citromsárga és lila színekben pompázó ruhát öltött magára. Egy színpszichológiai szakértő, June McLeod azt állítja, hogy a lila árnyalatok arra utalnak, hogy a királynő helyesli Harry herceg választását.

Van itt még egy érdekesség. A bross, amit a királynő viselt, Meghan Markle esküvői tiarájához kapcsolódik. Mindkét ékszer Mária királynőé volt. Ez egy újabb gesztus, amivel a királynő Meghan támogatását fejezte ki.

Kate smaragdzöld ruhája

Ennek az egyedi szabású ruhának a megalkotását Lady Diana ruhája ihlette – itt figyelj a smaragdzöld árnyalatra. Az egyetlen különbség, hogy Lady Diana puffos ujjú volt, míg Kate a modernebb, nyitott vállú fazon mellett döntött. Kate ezzel a ruhaválasztással tisztelgett a néhai hercegnő emléke előtt, és tiszteletet mutatott anyósa iránt.

Kate Middleton tölgyfalevél brossa.

Kevéssé ismert tény, de a tölgyfalevél nagy jelentőséggel bír Kate Middleton számára. Ez a fa ugyanis Berkshire megye jelképe, ahol Kate született. Vilmos herceg házastársának van egy személyes címere, ami 3 makkot ábrázol. Így a bross azt hangsúlyozza, hogy Kate nemesi ranggal rendelkezik.

Hirdetés

Az egyik legjelentősebb nyilvános szereplés, amit a brossal tett, egy karácsonyi szertartáson volt, ahol Katalin együtt jelent meg Meghan Markle-lel a veszekedésükről szóló pletykák közepette.

Bónusz: Erzsébet királynő táskája

A királyi család szakértői szerint II. Erzsébet királynő olyan ügyesen küldözget titkos üzeneteket az asszisztenseinek, mint James Bond. Ehhez az uralkodónő a kézitáskáját használja. Ha a királynő beszélgetés közben egyik kezéből a másikba helyezi a kiegészítőt, akkor az asszisztensei megértik, hogy be akarja fejezni a párbeszédet egy nem kívánt beszélgetőpartnerrel. Ha a táskát a földre teszi, az azt jelenti, hogy a kellemetlen találkozót minél hamarabb le kell zárni.

 

Kapcsolódó cikkek