8 tipp a korrektor használatához, hogy frissen nézz ki, mint egy százszorszép

A szem alatti sötét karikák több okból is megjelenhetnek, például azért, mert nem alszunk eleget, genetikai hajlamunk van rá, hajlamosabbak vagyunk a hiperpigmentációra, vagy a kor és a dehidratáltság miatt. Emiatt gyakori, hogy sötét karikák vannak a szem alatt.

Ha pedig el akarod őket rejteni akkor a smink a legerősebb szövetségesed!

Hirdetés

 

1. Használd okosan a színkorrektort.

Hiba: A természetes bőrszínednél világosabb árnyalatot használva szürkének és tompának fog tűnni.

Helyes technika: Hogy ez ne történjen meg, használj meleg színű korrektort. A vörös, narancs vagy barack árnyalatok nagyszerű alapszínek. Ezután használd azt a korrektort, amelyik a leginkább hasonlít a bőrszínedhez.

2. Ne csak a szem alatti sötét karikák területére vigyél fel korrektort.

Hiba: Nem a legjobb ötlet félhold alakban felvinni a korrektort. Sőt, ahelyett, hogy elfedné a sötét karikákat, még ki is emelheti azokat.

Hirdetés

Helyes technika: Ha „háromszöget készítesz” a bőröd tónusához hasonló árnyalattal, az a legegyszerűbb módja a probléma elkerülésének. Egyszerűen csak jelölj ki egy-egy pontot a szem mindkét oldalán, egy harmadik pontot alul és középen, és vidd fel a korrektort.

3. Hidratáld a területet.

Hiba: A szem alatti bőr meglehetősen érzékeny, ezért könnyen kiszáradhat vagy berepedezhet, különösen, ha sminkelsz, vagy nem ápolod rendszeresen.

Helyes technika: Ezért mielőtt bármit is felvinnél, hidratáld a területet. Az is fontos, hogy hidratált maradjon, aludjon és étkezzen rendesen. A jó szokások jótékonyan hatnak az egészségedre és a bőrödre.

„Fontos, hogy hidratáljuk és tápláljuk a bőrt. Ellenkező esetben a fedőfestéked a felszínen fog megtapadni ahelyett, hogy felszívódna” – magyarázza Maria Asadi sminkmester.

4. Használj fixáló púdert.

Hiba: A ráncok ezen a területen normálisak, de a smink felhalmozódhat, ami még feltűnőbbé teszi őket.

Hirdetés

Helyes technika: Ahhoz, hogy a helyén tartsd a korrektort, és megakadályozd, hogy összecsússzon, fixáló púderre lesz szükséged. Ennek viselése nem csak azt akadályozza meg, hogy a ráncok kiemelkedjenek, de a sminked is tovább fog tartani. Csak vigyél fel egy kis fixáló púdert!

5. Használj alapozót a korrektor előtt.

Hiba: Néha ahelyett, hogy az egész arcodra alapozót vinnél fel, kísértésbe eshetsz, hogy elkerüld a szem alatti területet, gondolván, hogy oda úgyis concealert fogsz felvinni. Ez azonban nem a legjobb megoldás.

Helyes technika: Ha a szem alatti területre egy könnyű alapozóréteget viszel fel, az segít a concealer felvitelében.

6. A sminkelés előtt jól tisztítsd meg a területet.

Hiba: A hidratálás mellőzése mellett az is hiba, ha nem tisztítjuk meg a területet hideg borogatással. A bőr alapos megtisztítása és a sminkmaradványok eltávolítása elengedhetetlen!

Helyes technika: Sminkelés előtt a legjobb megoldás, ha megtisztítod a területet a szempillaspirál maradványaitól, a szemfestéktől vagy bármilyen más terméktől, amit felvittél.

Hirdetés

7. Ne használj túl sok korrektort.

Hiba: A több nem mindig jobb, hiszen egy nagy csomó sminket hozhatsz létre, ami még jobban felhívja a figyelmet arra a területre.

Helyes technika: Helyezz el néhány cseppet vagy pöttyöt, attól függően, hogy milyen formában van a concealered (a folyékonyat könnyebb elkenni), és tökéletesen keverd el. Ismételd meg a lépést, ha nagyobb fedésre van szükséged, de mindig csak vékony rétegben.

8. A „Trükk”

Egy concealer trükk a friss megjelenéshez: tegyél egy-egy pöttynyi, a bőrszínedhez hasonló concealert az orrod minden egyes ráncába, majd az alapozóval elkeveredve az ujjaiddal vagy egy szivaccsal oszlasd el.

 

Bónusz: Csökkentsd a szem alatti sötét karikákat természetes módszerekkel.

Néhány trükk, amely segíthet csökkenteni a szem alatti sötét karikákat:

Hirdetés
  • Dörzsölj hideg borogatást reggel vagy este a területre.
  • Használj előzőleg 30 percre a hűtőszekrénybe tett uborkaszeleteket, és tedd a szemed alá 10 percre, legalább naponta kétszer, majd öblítsd le meleg vízzel.
  • Használj rózsavizet, ami megnyugtatja és frissességet kölcsönöz a fáradt bőrnek.
  • A paradicsom magas likopintartalmú, ami segíthet puhábbá és rugalmasabbá tenni a bőrt, és csökkentheti a szem alatti sötét karikák megjelenését.
  • A hideg teafilterek szintén ellazíthatják a területet.
  • Használj hideg tejbe áztatott nedvszívó vattadarabot, dörzsöld be vele a területet, hogy a bőr ragyogó és friss legyen.

 

via

Kapcsolódó cikkek