9 meglepő dolog, amiről nem is tudtad, hogy beteheted a mosogatógépbe

A legtöbb ember a mosogatógépet csak konyhai eszközök mosására használja. Itt az ideje, hogy ez megváltozzon, hiszen számos más dolgot is betehetsz a mosogatógépbe, és pillanatok alatt megtisztíthatod őket. Azonban tisztában kell lenned néhány olyan dologgal is, amit soha nem szabad a gépbe tenni, mert súlyosan károsodnak.

Mi mindannyian az okos tippek és trükkök hívei vagyunk, amelyekkel időt és energiát takaríthatunk meg, és a mosogatógépben való mosogatás biztosan megkönnyíti az életét.

Hirdetés

 

Mosogatószivacsok

A hagyományos mosogatószivacsok könnyen tisztíthatók a mosogatógépben a többi piszkos edénnyel együtt. A felső állványra helyezheted a fogasok közá állítva, így nem fog mozogni a mosogatás során. Bármilyen súrolókefét is beledobhatsz, feltéve, hogy nincs fa nyele.

Seprű és szemétlapát

Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy az egész seprű nem fog beférni a mosogatógépbe, de a kis sörtés fej könnyen elhelyezhető benne. Csak arra ügyelj, hogy fejjel lefelé tedd be, hogy ne sérüljön meg. Azt is jegyezd meg, hogy ez a hack csak a műanyag sörtékkel működik, a fából készült sörtékkel nem. A portörlők és a felmosórongyok is tökéletesen alkalmasak a mosogatógépben való mosásra.

Műanyag játékok és legók

A gyerekek játékai nagyon gyorsan koszolódnak, és a legegyszerűbb és leggyorsabb módja megtiszításuknak, ha az edényekkel együtt a mosogatógépbe tesszük őket. Ha sok apró játékod van, például legók, amelyek elveszhetnek, akkor az összeset egy hálós zsákba teheted. Ügyelj arra, hogy ne tegyél bele semmit, ami elemmel működik, mert az tönkremegy.

Strandpapucsok és kemény műanyag cipők

Bármilyen műanyag lábbelit, például a crocsokat, a strandpapucsokat és a gumicsizmákat a hatékonyabb tisztítás érdekében beteheted a mosogatógépbe. Az esetükben azonban érdemes egyedül, más tárgyak nélkül mosogatni őket, mivel minden mást még koszosabbá tehetnek. Jobb, ha a felső polcra, lefelé fordítva helyezzük őket, így a víz a belsejüket is eléri.

Hirdetés

Kerti szerszámok

A kerti szerszámok és minden más, a ház körül használt eszköz betehető a mosogatógépbe. Csak egy fontos szabály van: műanyagnak és fémnek kell lenniük. A fa nyelű és acélból készült szerszámokat távol kell tartani a mosogatógéptől, mivel a gép többet árt, mint használ. Ügyelj arra, hogy egyedül, edények és evőeszközök nélkül mosd el őket.

Lámpaburkolatok

A lámpatestek ugyanúgy koszolódnak, mint minden más a házban, és ha üvegből vannak, nyugodtan beteheted a mosogatógépbe. Minden mással, tányérokkal, poharakkal és evőeszközökkel együtt moshatja őket. A régiségeket és az ólomüveg lámpatesteket azonban tartsd távol a mosogatógéptől, mivel megsérülhetnek.

Körömcsipeszek, ollók és fésűk

Hirdetés

A személyes ápoláshoz használt tárgyak sokkal koszosabbak lesznek, mint gondolnád, mert az elhalt bőr megtapad rajtuk. Ahelyett, hogy kézzel súrolnád azokat, a szokásos piszkos edényekkel együtt berakhatod őket a mosogatógépbe. Ügyelj arra, hogy az evőeszközös rekeszbe tedd, és a mosási ciklus végeztével olyanok lesznek, mint új korukban.

Szemetesek

A műanyag szemetesek, akár a fürdőszobában, akár a ház bármely más helyiségében vannak, mosogatógépben moshatók. Amíg kicsik, és elférnek az alsó polcon, addig a kímélő cikluson futtathatjuk őket, és esetleg más dolgokat, például kerti szerszámokat és műanyag lábbeliket. Ez egyszerűen a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy megszabadulj az összes baktériumtól anélkül, hogy bepiszkolnád a kezed.

Burgonya

Ha nagy vacsorát tervezel, és krumplipüré vagy sült krumpli szerepel a menüben, az összeset beteheted a mosogatógépbe. A felső állványra pakolhatod, és mosószer nélkül rövid és kíméletes ciklusban futtathatja le őket. Így hatékonyan megtisztítod a burgonyát, és időt nyersz a többi étel elkészítésére.

Hirdetés

 

BÓNUSZ: Mit NE rakj a mosogatógépbe

Fából készült dolgok: amikor a fa víznek van kitéve, a védőbevonatok eltávolodnak, és maga a fa meghasad. Ezért tartózkodj attól, hogy bármi fából készült dolgot, például kanalakat vagy vágódeszkákat rakj a mosogatógépbe.

Öntöttvas serpenyők: a vasnak szüksége van a többrétegű olajra ahhoz, hogy jól süljön és megőrizze tapadásmentes tulajdonságait. Ha tehát a vasserpenyőket a mosogatógépbe teszed, azzal eltávolítod ezeket az olajokat, és rontod a minőségüket.

Elektronikus tárgyak: Néha a dolgok nem mindenki számára nyilvánvalóak, ezért hadd emlékeztessük, hogy az elektronikus dolgok nem fogják túlélni a mosogatógépes mosást…

Kések: nem szeretik a hőt és a mosogatógép nedves környezetét. A kések acélja és markolata is sérülni fog, és a pengék éle miatt a gépben lévő egyéb dolgok is megsérülhetnek.

 

Kapcsolódó cikkek