9 mód, ahogy a személyiséged meghatározhatja a cipőválasztásodat

A cipő csak egy kis darabja a ruhatárunknak, de az emberek nagy figyelmet fordítanak rá. Még egy tanulmány is kimutatta, hogy a jellemünknek megfelelően vásárolunk lábbelit. Az extrovertált és kreatív emberek a világos darabokat részesíthetik előnyben, míg a kiegyensúlyozott és rugalmas személyiségek a kényelmes, semleges surranókat választják.

Összeállítottunk egy listát a tulajdonságok és a cipők közötti összefüggésekről. Nézd meg magad, hogy van-e egybeesés.

Hirdetés

 

Extrovertáltak

A kutatások szerint az ilyen típusú emberek a színes cipőket részesítik előnyben a fekete-fehérekkel szemben. Az emberek ezt azért teszik, hogy kifejezzék a személyiségüket, és úgy gondolják, hogy a semlegesebb változatok unalmasak.

Kreatív

Az élénk színű cipők a nyitottsághoz és a jó képzelőerőhöz is társulnak. Az emberek a lábbeliket használhatják arra, hogy megmutassák a változatosság iránti vágyukat.

Elfogadók

Hirdetés

Azok, akik praktikus, de megfizethető cipőt viselnek, a tanulmány szerint általában kellemesebbek. Több szerénységet, nagylelkűséget és barátságosságot mutatnak, és aligha látni őket drága, hegyes orrú, márkás lábbeliket viselni. Ezzel szemben a kevésbé kellemes hangulatú emberek inkább a férfias megjelenést vagy a magas szárú cipőket választják.

Lelkiismeretes

 

Cipőik tiszták és átgondoltan válogatottak. Ugyanakkor sem a vonzerőnek, sem a cipők jó állapotban tartásának képességének nincs köze ehhez a tulajdonsághoz, ahogy az elemzésből kiderül.

Nyugodt

 

A tanulmány szerint inkább a laza loafereket részesítik előnyben a magas sarkú cipőkkel szemben.

Hirdetés

Elkerülő, magányos

Valószínűleg sosem árulják el, hogyan éreznek valójában, vagy mit gondolnak – és általában nem veszik figyelembe mások véleményét, ha a megjelenésükről van szó. A cipőjüket nem tartják vonzónak vagy stílusosnak. Így előfordulhat, hogy tornacipőt viselnek, amely nem árul el semmit arról, hogy milyen személyiségjegyeik vannak.

Hivalkodó

Ha szeretsz a márkákkal hivalkodni, az azt jelentheti, hogy hangsúlyozni akarod a társadalmi státuszodat. Az ilyen lábbelik drágák, és ha megengedheted magadnak, akkor valószínűleg nem vagy átlagos férfi / nő.

Nyitott

A tanulmány szerint azok, akik nyitottak az új élményekre, nagyobb figyelmet fordítanak a cipőjükre. Ők szívesebben viselnek pl. rikító, szokatlan lábbeliket, amelyek gyakran élénk színűek.

Szorongó

Hirdetés

Ezeknek az embereknek gondoskodásra és figyelemre van szükségük. Így az öltözködést és a cipőket is használhatják önkifejezésre, és szívesen mutatják meg személyiségjegyeiket. Ezért választanak stílusos de szokatlan lábbeliket. A magas sarkú, kényelmetlen, hegyes orrú cipők jelezhetik, hogy fontos számukra mások véleménye. A társadalmi imázsukat helyezik előtérbe a praktikum helyett.

 

Kapcsolódó cikkek