9 praktikus és egyszerű tipp, hogy otthonod szikrázóan tiszta maradjon

Az otthonunk a templomunk: ez jelenti a pihenés és a béke azon helyét, ahol kedvenc dolgainkkal vesszük körül magunkat, és amelyet kedvünkre alakítunk ki. Éppen ezért mindig olyan egyszerű tippeket és trükköket keresünk, amelyekkel egy másik szintre emelhetjük otthonunkat anélkül, hogy speciális takarítószolgálatra vagy lakberendezőre lenne szükségünk.

Összegyűjtöttük pár praktikus és pénztárcabarát tippeket, hogy szerény hajlékunk mindig ragyogjon.

Hirdetés

 

Elegáns WC-papír

Bizonyára az egyik apró részlet, ami sokat számíthat fürdőszobánkban, az az, ahogyan a tárgyakat prezentáljuk. Ez az egyszerű trükk abból áll, hogy a vécépapír végére hajtogatást készítünk, hogy hegyes legyen, majd a csaphoz nyomjuk, hogy száradás után úgy tűnjön, mintha le lenne zárva.

Ablakkeretek és erkélyek tisztítása

Ahhoz, hogy elérjük azokat az apró réseket, amelyek között az ablakkeretek és erkélyek csúsznak, használhatunk egy papírba/rongyba tekert kést, hogy megszabaduljunk az ott felgyülemlett szennyeződésektől.

Az ingek gombjainak rögzítése

Hirdetés

Gyakran előfordul, hogy az inggombok, vagy akár a nadrágok gombjai akkor repülnek le, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. Ennek megelőzésére jó módszer, ha a gombot tartó szálakra tiszta körömlakkot kenünk, hogy biztosan szilárdan a helyén maradjanak.

Használj ecetet lágyító helyett

Bár az emberek azt hiszik, hogy csak a szupermarketben kapható termék teheti puhává a ruháikat, kiderült, hogy az ecet is ugyanezt tudja. Ha aggódsz a szag miatt, ne feledd, hogy a víz hígítja. De adhatsz hozzá néhány cseppet a kedvenc illatodból is, hogy a ruháidnak egy kis pluszt adj, és élvezd a puhaságot és az illatot is.

A csap ragyogóvá tétele

A csapok fényessé és széppé tételének trükkje egyszerű, valamint mindenki számára megfizethető: egy citrommal vagy limemal dörzsöld át a felületeket. Ettől ragyogóan tiszták lesznek, mivel eltávolítja az összes felgyülemlett zsírt és szennyeződést.

Mikrohullámú sütő tisztítása nulla erőfeszítéssel

Ennek a sztárterméknek, vagyis az ecetnek és folyékony mosogatószappannak a segítségével megszabadulhatsz a mikrohullámú sütőben felhalmozódott szennyeződésektől. Csak keverd össze a két összetevőt egy, a mikrohullámú sütőbe alkalmas edényben. Melegítsd őket magas fokozaton, amíg buborékosodni nem kezd (gőzölnie kell, tehát 3-5 perc között), majd nyisd ki az ajtót. Az összes szennyeződés könnyen le fog jönni!

Hirdetés

A fürdőszobatükör tisztítása

Amikor a tükröt használjuk, normális, hogy szeretnénk, ha tiszta lenne, hogy minél tisztábban lássuk a tükörképünket. Használhatsz borotvahabot, hogy a tükör csillogó legyen, bosszantó ujjnyomok nélkül. Tisztítsd meg egy szivacs és egy kis víz segítségével.

Csökkentsd a porosodást

Helyezz újságpapírt a magas bútorokra, hogy a felső részeket letakarjuk. Így a por ott gyűlik össze, nem pedig a bútoron. Amikor eljön a takarítás ideje, csak el kell távolítani az újságpapírt, és egy gyors törléssel megszabadulhat a maradványoktól. Viszlát, tüsszögés!

Házi készítésű frissítő

Ahhoz, hogy az otthonod tökéletes legyen, nemcsak tisztának kell kinéznie, hanem az illatoznia is kell. Ehhez mindössze 3 szuper egyszerű összetevőre van szükséged: vízre, lime-ra vagy citromra és vaníliára. Ha egy közepes méretű edényt használsz, töltsd meg 2/3-ig. Vágj annyi citromot, hogy megtöltse (2-3 között), és adj hozzá egy teáskanál vaníliaesszenciát. Hagyd forrni, amíg a víz el nem párolog, és ekkor már édes illat lengi be a házat. Ha erősebb illatot szeretnél, adhatsz hozzá egy szál rozmaringot.

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek