A 30 éves nő lett az országa legfiatalabb nagymamája, de amikor megtudod, hogy hány évesen szült a lánya, biztosan meglepődsz

Kelly Healey mindössze 30 éves volt, mikor 2018 augusztusában Nagy-Britannia legfiatalabb nagymamája lett. Az ötgyermekes anya szerint nem kellett volna kiabálni a terhes tinédzser lányával, aki 14 évesen esett teherbe.

Kelly Healey nem gondolta, hogy 30 évesen nagymama lesz. Az ötgyermekes anyuka döbbenten vette tudomásul, hogy az akkor 14 éves lánya, Skye Salter babát vár.

Hirdetés

Healey azt mondta, nem látta értelmét, hogy a most 17 éves Salterrel beszélgessen a biztonságos szex és a fogamzásgátló fontosságáról. Ehelyett úgy döntött, hogy támogatni fogja, és segít a tinédzser lányának alkalmazkodni az újdonsült anyaként való élethez.

MÁR 36 HETES TERHES VOLT

Salter a mostohaanyjával és apjával élt a nyugat-londoni Cranfordban, mikor 2018-ban elvégzett egy tesztet, és kiderült, hogy terhes.

A döbbent tinédzsert az Isleworth-i West Middlesex Kórházba vitték ultrahangra, ahol az orvosok megállapították, hogy már 36 hetes és négy napos terhes.

A tinédzser szexuálisan aktív volt, és megelőző intézkedésként elvégezte a tesztet, mielőtt megkapta volna a fogamzásgátló implantátumot. Salter megdöbbent, mikor az orvosok kizárták az abortuszt. A tinédzser anyuka visszaemlékezett:

„Megdöbbentem. Volt egy érzésem, hogy terhes lehetek, ezért csináltam meg a tesztet. Az apa egy velem egykorú helyi fiú.”

Hirdetés

Salter hozzátette, hogy sokkolta a gondolat, hogy anya lesz, és megjegyezte, hogy néhány héttel korábban még aktívan sportolt a barátaival, és nem tudta felfogni a gyors változást.

A terhességnek voltak ugyan jelei, de nem sokat gondolkodott rajta. A menstruációja elmaradt, de szerinte a menstruációja nem volt következetes, ezért soha nem feltételezte, hogy ez egy jel.

Az ultrahangvizsgálat során hallva gyermeke szívverését, Salter szíve megtelt a születendő gyermeke iránti szeretettel, és rájött, hogy még akkor sem lett volna képes abortuszt végezni, ha ez lehetséges lett volna. Az anyaság izgalmasnak tűnt számára. Tudta, hogy egy másik embert kell maga elé helyeznie.

„NEM ÉRZEM HELYESNEK, HOGY NAGYMAMA LEGYEK”

Healey annak ellenére alkalmazkodott a nagymamasággal járó felelősséghez, hogy saját édesanyja mindössze 48 éves, és ezzel ő az egyik legfiatalabb dédnagymama az országban. Az édesanyjáról szólva Healey azt mondta egy újságnak:

„Nem vagyok benne biztos, hogy anyám készen állt arra, hogy 48 évesen dédnagymama legyen.”

Hirdetés

A fiatal nő nem érzi helyesnek, hogy nagymama, mert még mindig úgy viselkedik, mintha a húszas éveiben járna. Healey azt is elárulta, hogy kényelmetlenül érzi magát, mikor az emberek megkérdezik, hogy hároméves unokája, Bailey a fia-e.

EGY MÁSIK FIATAL NAGYMAMA

Healey nem az első anya, aki harmincas éveiben tapasztalta meg a „nagymamaságot”. Korábban az Amershamből származó Gemma Skinner volt Nagy-Britannia legfiatalabb nagymamájának rekordtartója, miután 17 éves lánya, Maizie 2021-ben életet adott lányának, Larosa Mae-nek. Skinner ekkor még csak 33 éves volt.

Skinner elmondta, hogy kezdetben aggódott, hogy „dadusnak vagy nagymamának” szólítják, de a kislányával töltött idő megváltoztatta a szemléletét, és most már boldog, és hálás a családjáért.

via

Kapcsolódó cikkek