A megrémült tinédzser egy cipős dobozban talált babával rohant be a kórházba, de másnap reggel váratlan látogató érkezett

2004-ben egy hűvös áprilisi napon egy tinédzser besétált egy kórházba, kezében egy cipősdobozzal, benne egy csecsemővel, aki konyharuhába volt csomagolva. A koraszülött csecsemő az újszülött intenzív osztályra került. Másnap egy másik tinédzser látogatta meg a babát.

Mindannyian átélünk olyan napokat, amelyek fizikailag és érzelmileg is kimerítenek minket. Ha azonban van valakink, akire támaszkodhatunk, az segíthet feldobni a rossz hangulatunkat. Két tinédzsernek szerencséje volt, mikor egy kórházi nővérben megtalálták a támogatójukat.

Hirdetés

Jeannie Joseph újszülöttápoló épp a műszakjában volt az Illinois állam béli Rockfordban lévő Swedish-American kórházban, mikor valami megijesztette.

A „CIPŐSDOBOZ BABA”

Meglátott egy tizenéves fiút, aki egy dobozt tartott a kezében, és az ápolási osztály felé tartott. Kiderült, hogy a cipősdobozban egy csecsemő volt, akit konyharuhába csavartak.

A csecsemő hat héttel korábban született, és nem kapta meg a túléléshez szükséges meleget és tápanyagot. Joseph és az egészségügyi személyzet hipotermia, kiszáradás és fertőzés miatt kezelték. Az utóbbit valószínűleg a köldökzsinór elvágásához használt háztartási olló okozta.

Mikor a kisfiú állapota stabilizálódott, látogatója érkezett. Joseph egy tizenéves lányt látott a bölcsőde ajtaja előtt, aki látni akarta a babát. Kiderült, hogy a tini lány valójában baba édesanyja, aki azt tervezte, hogy örökbefogadásra adja csecsemőjét.

Hirdetés

A RÉMÜLT TINI ANYUKA

Joseph megvigasztalta a rémült tinilányt, és biztosította, hogy gondoskodni fognak a babáról. Odavezette a tini anyukát az inkubátorban fekvő csecsemőhöz, és elmondta, hogy mindent megtett a csecsemő életének megmentéséért.

Az akkor 15 éves anyuka, Cherish Coates ránézett Josephre, és azonnal érezte a kapcsolatot. Ez arra késztette Coatest, hogy naponta visszatérjen, hogy megnézze a fiát, és leadja az anyatejet.

VÁRATLAN TERHESSÉG

Joseph támogatta Coates-t, amikor úgy döntött, hogy örökbe adja a babát. A rémült tinédzser anyuka megbízott Josephben, és mindent elmesélt. Elmondta, hogy a családja nem tudott a terhességéről, és a szobájában hozta világra a fiát.

Coates 13 évesen ismerkedett meg a nála két évvel idősebb fiúval. Kettejük között kapcsolat alakult ki, és gyakorlatilag elválaszthatatlanok voltak. Aztán egy nap megsejtette, hogy terhes lehet, de eltitkolta a részleteket a családja elől, félt a reakciójuktól.

2004. április 24-én Coates gyomorgörcsöket érzett, és bezárkózott a szobájába. Ekkor született meg a fia, Allen. A köldökzsinórt a nagyapja ollójával vágta el. A barátja segítségével egy régi cipősdobozba tette a babát.

Hirdetés

VALAKI, AKIRE SZÁMÍTHAT

A rémült tinik úgy döntöttek, hogy a babát egy kórházban hagyják, ahol a személyzet gondoskodhat róla, az állam „biztonságos menedék” törvénye alapján, ami lehetővé tette a szülők számára, hogy egy újszülöttet kórházban, tűzoltóságon vagy rendőrőrsön hagyjanak anélkül, hogy büntetőjogi vagy polgári jogi felelősségre vonástól kellene tartaniuk.

Coates egy kézzel írt üzenetet is elhelyezett a dobozban, amelyen ez állt: „Szeretünk téged, de nem vagyunk képesek felnevelni téged. Szeretnénk, ha a neve Allen Corey lenne, és reméljük, hogy újra láthatunk majd. Isten vigyázni fog rád.”

Allen apja egy létra segítségével mászott ki Coates ablakából, és szállította a „cipősdobozbabát” a Swedish-American kórházba. Joseph gondoskodott a kis Allenről, és vigasztalta a szüleit, akik minden nap beugrottak hozzá.

EGY ERŐS TÁMOGATÓ

Joseph megértése és támogatása hatására Allen szülei meggondolták magukat. Coates beleszeretett Allenbe, és összeszedte a bátorságát, hogy elmondja a családjának a váratlan terhességét és a vágyát, hogy megtartsa a fiát.

Joseph arra is bátorította Coatest, hogy fejezze be az iskolát, és kövesse az álmait. A fiatal anyuka felidézte, hogy Joseph „egyáltalán nem volt elítélő, inkább nagyon gondoskodó és anyáskodó”. Coates befejezte a középiskolát, és diplomás ápoló asszisztens lett.

Eközben Allen jól boldogult az iskolában, és imádott focizni, futni, videojátékokkal játszani és focit nézni. 12 év kapcsolattartás nélkül töltött idő után Coates 2016-ban megtalálta Josephet a Facebookon, és üzeneteken keresztül beszélgettek.

Hirdetés

A MEGLEPETÉS VENDÉG

Joseph izgatottan vette tudomásul, hogy Coates ápoló lett, és beiratkozott a jogi egyetemre, hogy mentálhigiénés ügyvéd legyen. Örömmel hallotta, hogy Allen már két méter magasan áll, és jól boldogul az iskolában.

2017 novemberében Allen és Coates megjelent egy nappali talkshow-ban, a „The Doctors„-ban, miután történetük vírus szerűen terjedt. Érdekesség, hogy a műsor házigazdájának volt egy másik különleges vendége is, aki nem más volt, mint Joseph nővér.

Bár Coates, Allen és Joseph a Facebookon keresztül tartották a kapcsolatot, ez volt az első alkalom, hogy találkoztak azóta, hogy 2004 áprilisában megismerkedtek.

AZ ÉRZELMES TALÁLKOZÁS

Abban a pillanatban, amikor Joseph meglátta Allent, nem tudott uralkodni az érzelmein. Már nem az az aprócska csecsemő volt egy cipősdobozban, akin néhány évvel ezelőtt segített. Coates megköszönte Josephnek, hogy pozitív hatással volt az életére és inspirálta őt. A rockfordi ápolónő kifejezte:

„Elképesztő volt. Ránéztem, és ugyanolyan arca volt, mint az édesanyjának.”

via

Kapcsolódó cikkek