Az utaskísérők megosztottak 10 tippet arra, hogy hogyan ne kerülj bajba a gépen

Sokan úgy gondolják, hogy teljesen tisztában vannak a repüléssel, utazással kapcsolatos szabályokkal. Ugyanakkor egy-két dolgot sokan figyelmen kívül hagynak és úgy gondolják, hogy semmi újat sem tudnak tanulni. Ugyanakkor mégis vannak dolgok, amelyekre bizony mindenkinek illene odafigyelnie..
Az utaskísérők megosztottak 10 dolgot, amire odafigyelve biztosíthatod, hogy nem kerülsz bajba a gépen!

 

Hirdetés

Ne nyisd fel az ablakok árnyékolóit le- vagy felszálláskor! A megvilágítás azért halványul el ilyenkor, hogy felkészüljenek a lehetséges vészhelyzetre.

Ha lehet, akkor kerüld a lehajtható tálcákat, mivel ezek az gépek legpiszkosabb felületei!

Le- vagy felszállás során próbálj meg ébren lenni! Felszállás után várj egy órát, mivel addig még ingazodik a légnyomás, és ez megkárosíthatja a hallásodat.

Hirdetés

Ne rendelj szénsavas üdítőt, italokat. A buborék lassú eloszlása gyomorégést okozhat!

Mondj nemet az ingyen felkínált takarókra, párnákra. Valószínű, előtted más is használta azokat! Korai járatok esetén a legnagyobb esélye annak, hogy frissen mosottak.

Ne kérj jeget! A gépek víztartályát trükkös dolog tisztítani, így az egyáltalán nem olyan tiszta, mint szeretnénk..

A WC-k lehúzó gombja a legpiszkosabb dolog a gépeken. Azonnal moss kezet, esetleg fertőtlenítsd is azt.

Hirdetés

Soha ne egyél tojás egy gépen. Gyakori, hogy rosszul lesznek tőle az emberek.

Eszedbe se jusson lehúzni a WC-t addig, amíg rajta ülsz! Az ekkor keletkező vakum hatás olyan erős, hogy bizony behúzhat. Természetesen nem fog elnyelni, de nagyon kellemetlen helyzethez vezethet..

Ellenőrizd, hogy a légitársaság meg-e engedi a fotók készítését! Odafigyelnek a személyi adatok biztonságára, így ha más utas is szerepel a képeden, videón akkor bajba kerülhetsz!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek