Egy új-zélandi nyugdíjas asztalos mesebeli remekművekké varázsolja a bútorokat

Henk egy 70 éves férfi, aki úgy tűnik, hogy varázserővel rendelkezik. Olyan egyedi bútorokat készít, amelyek bármelyik fantasyfilm díszletének részei lehetnének. Ha csak gyorsan végig böngészed alkotásait, azt hihetnéd, hogy az hibásak, de a valóságban csúcsminőségűek, és készen állnak arra, hogy bármelyik otthont feldíszítsék, amely ki akar tűnni a többi közül.

 

Hirdetés

Vele született tehetség

Henk bútorokat készít amióta csak az eszét tudja. A meglepő az, hogy senki sem tanította meg neki, hogyan valósítsa meg elképzeléseit; állítja, hogy autodidakta módon tanult. Valószínűleg annyi mindent készített már, hogy nehéz visszaemlékeznie, melyik volt az első, de az ihletet az új-zélandi Christchurch városában történt földrengés után kapta ezeknek a varázslatos daraboknak az elkészítéséhez.

A csodálatos remekművei mögött álló munka

Egy-egy ilyen bútordarab elkészítésébe Henk 80-100 órányi munkát fektet, és minden kézzel készül. „Megkérdeztem apát, hogy vannak-e tervrajzai
a szekrényekhez. Elment a műhelybe, és egy papírdarabon lévő rajzzal tért vissza” – mesélte a lánya. Ha egy dolog egyértelmű, az az, hogy ennek
a művésznek varázslat van a kezében. Csak egy kis fára van szüksége, és arra, hogy szabadjára engedje a fantáziáját, hogy műalkotást hozzon létre. „Egy darab rétegelt lemezre rajzolom az ötletemet, és az lesz a hátlap” – mondta Henk.

Hirdetés

Sok faműves arra összpontosít, hogy kényelmes bútorokat készítsen, néhány szép funkcióval, amelyek vonzóak az emberek számára, de Henk olyasmit akart építeni, amit nem találna meg egy hagyományos boltban. „Azért készítek bútorokat ebben a stílusban, mert szeretek olyan dolgokat készíteni, amelyek különböznek a megszokottól és nem hétköznapiak.” – mondta.

Hogyan szerezhetsz egy ilyen fantasztikus bútordarabot?

Talán már el is képzeled, hogyan mutatna egy ilyen bútordarab a szobádban, a gyerekszobában vagy valahol az otthonodban. Érdeklődhetsz, ha üzenetet küldesz a hivatalos weboldalán. Ami Henk jövőbeli terveit illeti, szeretné élvezni az életet feleségével, családjával és barátaival, de ebbe nem tartozik bele egy üzlet megnyitása. Inkább a saját garázsában szeretne dolgozni.

Henk további alkotásai:

Hirdetés

Melyik fantasztikus bútordarabot látnád szívesen az otthonodban?

via

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek