Egy utazó a legkülönfélébb állatokkal készít aranyos szelfiket

Türelmet és nagy kitartást igényelnek az állatokkal készített szelfik, főleg akkor, ha a kiszemelt kedvenc vadon él és harapós is. Allan Dixon fotós és természetbarát, idejének jelentős részét arra fordítja, hogy szelfijei közé mindig újabb állatok kerüljenek.

Allannek azért sikerülnek olyan jók az állatokkal közös képei, mert elfogadja, hogy nem szabad parancsolni az állatoknak, egy fényképet nem szabad erőltetni. Minden egyes kép előtt a bizalmába kell férkőzni az állatoknak, a szemmagasságukba kell helyezkedni és egy kis időt el kell tölteni a környezetükben. Amikor rájönnek, hogy nincs mitől tartaniuk, szívesen nyugton maradnak, ha előkerül a furcsa fényképezőgép, sőt, a legfotogénebb arcukat veszik elő.

Hirdetés

 

 

 

Hirdetés

„Nem könnyű az állatokkal selfizés, hiszen a közös fotózásnak számtalan buktatója van, de ettől függetlenül nagyon szórakoztató. Bár nehéz a figyelmüket megszerezni, sokszor kiszámíthatatlanok és néha meg is harapnak, de egy sikeres kép kárpótol az apróbb kellemetlenségekért”, mondta Dixon.

 

 

„Az állat selfikhez fontos, hogy nyugodt legyél, először meg kell szerezni az állat bizalmát”, magyarázza a fotós. „Maradj egy ideig a környezetükben, légy türelmes és kitartó. Legtöbbször ők jobban félnek tőled, mint te tőlük.”

Hirdetés

 

 

 

Hirdetés

 

 

 

 

Hirdetés

 

„Egy jó állat selfihez mindenképp kapcsold ki a vakut és a hangot a kamerán, így elkerülhető, hogy az állat megijedjen. Ha csak egyszerűen a kezedben tartod a telefonodat, akkor nem fogja megzavarni őket. Az a legfontosabb, hogy biztonságban érezzék magukat a társaságodban. Ha pedig megvan a póz, akkor jöhet a kattintás, egymás után…”

Kapcsolódó cikkek