Ez a lány szerkesztetlen fotókat posztol és megmutatja, hogy mindannyiunknak büszkének kellene lennünk a testünkre

Bree Lenehan arra használja a közösségi médiát, hogy leleplezze az igazságot a „tökéletes” pózok mögött, amelyeket a telefonjainkat lapozgatva látunk. Az influencer nagy rajongótáborra tett szert testpozitív tartalmaival, amelyek rávilágítanak az „Instagram és a valóság” közötti különbségekre, és arra figyelmezteti követőit, hogy ne higgyenek el mindent, amit online látnak, hanem inkább fogadják el testüket olyannak, amilyen.

 

Hirdetés

Leleplezi a képek mögötti valóságot.

Az Instagram nyilvánvalóan csak egy „highlight reel” az életünkről, így sosem árt, ha időről időre emlékeztetnek erre. Egy gyors, alkalmi görgetés az Instagramon számtalan képet tár elénk a szinte tökéletes és látszólag hibátlan nőkről, akikhez gyakran hasonlítjuk magunkat.

Azonban van legalább egy tucat kevésbé őszinte kép, amelyek felfedik a valóságot, ami minden egyes remekül szögelt és szerkesztett képben rejtőzik. Ez Bree Lenehan küldetése, ezért gyakran posztol egymás mellé illesztett képeket, bemutatva a valóságot egy-egy nem megrendezett fotó mögött.

A legtöbb fotón Bree keresztbe font kézzel áll, mielőtt átváltana természetesebb testartásra. Emellett fitnesztanácsokat is ad, gyakran használja a platformját arra, hogy bátorító szavakat posztoljon követői számára.

Ennek során az Instagram influencer olyan képeket posztol, amelyekkel a testpozitivitás szószólója kíván lenni, hangsúlyozva, hogy az embereknek nem szabad elkeseredniük a „hibátlan” képek miatt, mert azok jellemzően jó szögből készültek, miután megpróbálták behúzni a hasukat.

Hirdetés

Az ötlet lényege, hogy a felvételek összehasonlításával emlékeztesse közönségét arra, hogy senki sem tökéletes. „Szeretnék az internet egy biztonságos szeglete lenni, aki hitelesen mutatja meg magát, és ezt a platformot arra szeretném használni, hogy arra bátorítsalak, legyél kedvesebb önmagadhoz” – írta az egyik képe mellé.

Magáévá teszi a természetes vonásokat, és szembeszáll minden szépségideállal.

Sokan azt hisszük, hogy a közösségi médiában látott látványos, gyakran digitálisan módosított képek teljesen valódiak, és rosszul érezzük magunkat tőlük a saját testünkkel kapcsolatban.

Bree profilja ezeket a mítoszokat kívánja eloszlatni azzal, hogy megmutatja striáit, cellulitját, pattanásait, laza bőrét és hasát, azzal a céllal, hogy mindenkit meggyőzzön arról, hogy mindannyian emberek vagyunk, természetes és hibás testtel, és ez így van rendjén, ahogy van.

Hirdetés

„Az, ahogyan érzed magad, sokkal fontosabb, mint az, ahogyan kinézel” – írta az egyik motiváló posztjában. Ebben a korban, mikor mindannyiunkat mások értékelnek, az ideális test és bőr megszállottsága elterjedt.

Másrészt vannak, akik élvezik, hogy a Photoshop vagy más képszerkesztő programok segítsége nélkül mutatják meg a testüket, és nem félnek attól, hogy a világ meglássa valódi szépségüket.

„Azt ígérik nekünk, hogy boldogabbak és magabiztosabbak leszünk, ha lefogyunk, ha tökéletes a bőrünk, és ha különleges emlékeket áldozunk fel egy bizonyos testért” – írta Bree. „Amit sosem mondanak el neked, hogy így is, úgy is boldogtalannak fogod érezni magad a bőrödben, mert az önbecsülésednek kevesebb köze van a testedhez, sokkal inkább ahhoz, hogy milyen negatívan állsz magadhoz és milyen irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben.”

Bree arra szeretné inspirálni az embereket, hogy legyenek magabiztosak a saját bőrükben, és ne törődjenek azzal, hogy mások hogyan néznek online. Ugyanakkor megcáfolja azokat a széles körben elterjedt tévhiteket is, amelyeket a közösségi médián kívül mindannyian megosztunk.

Például miután felpróbálunk egy ruhát a próbafülkében, előfordulhat, hogy nem vesszük meg, mert úgy érezzük, nem áll jól rajtunk. Ezzel kapcsolatban Bree azt mondja, hogy ha valamit más megvilágításban látunk, az teljesen megváltoztathatja azt, ahogyan a testünket érzékeljük.

Hirdetés

„Soha nem mondták nekem, hogy a nők 80-90%-ának és (a férfiak 10%-ának) cellulitisza van. Hogy a cellulit, a striák, a csípőbuckák, a hasi zsír stb. majdnem olyan normális dolog, mint a térd és az ujjak!”. Bree azt is kijelentette: „Az interneten pózolt, szűrt, tökéletesített, szerkesztett és gondosan kurátori képeket mutatnak nekünk… De nem mindig a mindennapi, smink nélküli, nadrágban élő, olajos hajú, szerkesztetlen, beállítás nélküli valóságot látjuk”.

 

Bree mindennél fontosabbnak tartja az önszeretetet.

Bree küldetése sikeres, ezt bizonyítja a követőinek reakciója, akik megtalálták a boldogság helyét. A saját testünkkel kapcsolatos negatív megjegyzések miatt rosszul és alkalmatlannak érezhetjük magunkat mások szemében, de  Bree rámutat, hogy mások testének és megjelenésének bálványozása egészségtelen és irreális.

Ez a testpozitív influencer példamutatásával szeretné növelni az önbecsülésedet. Felemelő posztjaival és projektjeivel arra akar motiválni, hogy ma és minden nap szeresd és fogadd el magad.

Bree megtanulta szeretni önmagát, és életcéljául tűzte ki, hogy másoknak is segítsen. Bár ez talán nem mindenkinek könnyű, ő továbbra is javaslatokat tesz arra, hogyan lehetünk toleránsabbak és megértőbbek. Megosztotta: „Minél több normális nőt látunk normális testtel, annál reálisabbak lesznek az elvárásaink, és akkor remélhetőleg többen elfogadjuk magunkat is”.

Hirdetés

via

Kapcsolódó cikkek