Ez a sminkes az illúziók mestere, műveit látva ámulatba estünk

A művészet egy olyan dolog, amelynek sokféle formája van. A zene, a szobrászat, az építészet, a szövés, a tánc és a festészet csak néhány az tehetségek számos arca közül. Egy rendkívüli tehetséges hölgy, a kanadai Mimi Choi a saját arcát választotta vászonként választott mesterségéhez, a sminkeléshez.

Mimi Choi hihetetlen illúzióival hívta fel magára a figyelmet a közösségi médiában. Egyedülálló technikája van, amivel művészi szintre emelte a sminkelést, vagy arcfestést, ha úgy jobban tetszik.

Hirdetés

 

Mimi Makaóban született, szülei azonban Kanadába vándoroltak. A fiatal lány Vancouverben végezte el azt a divat- és sminkiskolát, ahol kialakította egyedi technikáját. Mimi 2014-ben végzett, azóta már saját tanítványai is vannak. Nem is csoda, hiszen a közösségi médiában már-már világhírnévre tett szert elképesztő alkotásaival.

1.

Saját bevallása szerint a digitális művészet és a szürrealista festészet inspirálja, továbbá saját hallucinációit is felhasználja egy-egy torzított arc megalkotásakor. Mimi ugyanis alvási bénulásban szenved, ami egy rendkívül furcsa betegség. Közvetlenül elalvás előtt vagy felébredéskor jelentkezik, és legfeljebb egy-két percig tart. Az érintett a szemén kívül egy izmát sem tudja megmozdítani, így még beszélni sem tud. Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak hozzá hallucinációk (lidércnyomás) vagy testen kívüli élmény.

2.

Hirdetés

Egyébként Mimi a művészi projektek mellett hagyományos sminkeket is készít, például esküvőkre. Saját munkái mellett pedig mesterkurzusokat tart, és különböző cégek kampányaiban is közreműködik művészeti tanácsadóként. Dolgozott már a Sephorának, a MAC-nek, a Samsungnak és a Capitol Recordsnak.

Nézd meg elképesztő sminkalkotásairól készült összeállításunkat!

3.

4.

Hirdetés

5.

 

6.

7.

Hirdetés

8.

 

9.

10.

11.

Hirdetés

 

12.

13.

14.

 

15.

16.

17.

 

18.

19.

20.

 

21.

22.

23.

24.

25.

 

 

Kapcsolódó cikkek