Kiderült, hogy a ház minden szobájához illik egy tökéletes szín – legalábbis a pszichológusok szerint

A szoba színe, amelyben ülsz, befolyásolhatja azt, ahogyan érzel, a pszichológia szerint. Míg a piros segít koncentrálni, a kék megnyugtathat. Bizonyos helyiségek és terek egy bizonyos színre történő festése segít elérni azt, amire vágysz, legyen az szenvedély, boldogság vagy az étvágy fokozásának szükségessége.

A most következő listán megtaláljátok, hogy mely helyiségekhez melyik színeket ajánlják leginkább!

Hirdetés

 

Konyha: sárga

A sárga szín fokozza a szerotonin termelését a szervezetben és növeli az étvágyat, ezáltal a konyha számára a legmegfelelőbb szín.

Home office: piros 

Hirdetés

A szakértők szerint a vörös szín produktívabbá teszi az embereket. Ha vörös színű irodában vagy szobában dolgozik, az ember gyorsabban és határozottabban reagál.

Hálószoba: kék

A kék szín megnyugtathat téged, és nyugalommal tölti meg a szobát. A kék, amely a pihentető színek közül az egyik legpihentetőbb, érzelmeket idéz elő és csökkenti a pulzusszámot. Mivel a hálószoba olyan hely, ahol pihenni kell, jó ötlet kékre festeni.

Előszoba, bejárati rész és folyosók: szürke

A híres belsőépítész, Susan Bednar Long szerint a szürke szín leginkább a bejáratnál és a folyosón alkalmazható, mivel semleges a többi helyiséggel szemben. Egyszerű, mégis elegáns, és a fényekkel változtatja az árnyalatát, így a háznak egyedi megjelenést kölcsönöz.

Hirdetés

Alkotó/tanuló helység: lila

A lila vagy a lila árnyalatai mélyen kapcsolódnak a képzelethez és a kreativitáshoz. Leonardo da Vinci úgy gondolta, hogy a meditáció ereje tízszeresére nőtt, ha lila fényben végezték. Ha ilyen színűre fested a kézműves szobát vagy a dolgozószobát, az biztosan kreatív lendületet ad.

Nappali: narancssárga 

A narancssárgától izgatottnak és lelkesnek érezheted magadat, miközben melegség érzését idézi. Tulajdonságai miatt a narancssárga leginkább a nappali helyiségekben vagy az otthonod központi területein használható.

Gyerekszoba: zöld

Hirdetés

A szín, amellyel kifested a babád szobáját, valóban befolyásolhatja gyermeked fejlődését. Emiatt a gyerekszoba legmegfelelőbb színe a zöld. Nyugtató hatású, és az egészséget képviseli. Csökkenti a feszültséget, és segíthet a babának békésen aludni.

Forgalmas, sokat használt szakaszok: rózsaszín

A rózsaszín színt gyakran „nőies” színként emlegetik, de annál sokkal több. A rózsaszín falak hajlamosak elűzni a felgyülemlett feszültséget, és segítenek elkerülni a konfliktusokat, ezért egyes börtönök falait rózsaszín árnyalatúra festik. A kedvesség és az együttérzés tulajdonságait is idézi. Forgalmas helyiségekben, például irodákban, üzletekben, vagy akár nagy előszobákban is, törekedj a rózsaszín árnyalatokra.

Kapcsolódó cikkek