8 celebanya, akik „különleges” módon nevelik gyermekeiket

A gyermeknevelés a legnehezebb feladat a világon, és nincs „aranyközépút”, mikor a szülői szerepvállalásról van szó. Mindannyian próbáljuk kitalálni, mi a legjobb a gyerekeink és a családunk számára, és ez alól a celeb anyukák sem kivételek. Néhányan egyedi megközelítést választottak a gyermekeik neveléséhez, és nyíltan megosztották, hogy szerintük miért az ő nevelési stílusuk a legjobb a gyerekeik számára.

 

Hirdetés

1. Megan Fox

A Transformers színésznője hagyja, hogy a fia szabadon kifejezze magát, de amikor olyan fotókat posztolt, amelyeken ruhát visel, rengeteg negatív kommentet kapott. „Néha felöltözteti magát, és néha szeret ruhákat viselni. És egy nagyon liberális, hippi iskolába küldöm, de még ott is, itt Kaliforniában, még mindig vannak olyan kisfiúk, akik azt mondják: ‘A fiúk nem hordanak ruhát’, vagy ‘A fiúk nem hordanak rózsaszínt’. És ő azt mondta: „Hát, az összes fiú nevetett, amikor bejöttem, de nem érdekel. Szeretem a ruhákat. Próbálom megtanítani neki, hogy legyen magabiztos, nem számít, mit mondanak mások” – osztotta meg a színésznő.

2. Kate Hudson

Megan Foxhoz hasonlóan a díjnyertes színésznő is nemsemleges megközelítést követ a lánya nevelésében. „Szerintem az ember egyénre szabottan neveli a gyerekeit, ettől függetlenül – mint egy nemek nélküli [megközelítés]. Még mindig nem tudjuk, hogy mi lesz az identifikációja” – mondta.

3. Gwyneth Paltrow

A Shakespeare in Love sztárja azt szeretné, ha gyermekei több nyelven beszélnének, és csak francia vagy spanyol nyelvű tévét enged nekik. „Csak francia vagy spanyol nyelven engedem nekik nézni a tévét. Amikor Franciaországban vagyok, elmegyek a Boulevard Beaumarchaisand-ra, és megveszem az összes rajzfilmjüket” – osztotta meg.

Hirdetés

4. Heidi Klum

A világhírű modell szerint sosem lehet túl korán megtanulni magassarkúban járni, és már 4 éves korukban megengedte a lányainak, hogy magassarkút viseljenek. „Az emberek felháborodnak, különösen Németországban, ha azt látják, hogy a lányaim magas sarkú cipőben járnak. Nagy ügy! Ha étterembe megyünk, szeretnek kiöltözni. Ez jó móka számukra. És mi van akkor, ha 20 lépést bicegnek a kis sarkukban a kocsitól az étteremig? Amíg jó gyerekek, és jó jegyeket kapnak, azt viselnek, amit akarnak” – mondta.

5. Mayim Bialik

A Big Bang Theory színésznője a szülői neveléshez való egyedi hozzáállásáról ismert. Szerinte a gyerekeknek nincs szükségük telefonokra, és egyik gyermekének sem hajlandó okostelefont venni. „A gyerekeimnek nincs okostelefonjuk. Nem hiszem, hogy egy 11 éves gyereknek szüksége van telefonra, hacsak fizikailag nincs távol tőlem. Másodszor, nem hiszem, hogy a gyerekeimnek szükségük van videojátékokra. Látják, hogy más gyerekek játszanak, és nem bánom, ha ez más családoknál működik, de nálunk elkülönítettünk külön időpontokat, amikor a fiaink játszanak. Harmadszor, nem szeretem a közösségi interakciókat a közösségi médiában, és nem hiszem, hogy a fiaim életéhez hozzáadna valamit, ha most részt vennének ebben. Nem egészséges a személyiségük számára” – írta.

6. Penelope Cruz

Mayim Bialikhoz hasonlóan az Everybody Knows színésznője is korlátozza gyermekei hozzáférését a technológiához. „Én ezt tényleg a mentális egészség védelmének tekintem, de úgy tűnik a kisebbséghez tartozom. [A gyerekeim] csak néha nézhetnek filmeket vagy rajzfilmeket. Hogy ne engedhetném meg nekik, hogy filmeket nézzenek? [Azok] a boldogság hihetetlen pillanatait jelentették kislánykorom óta. De telefonok nélkül lesznek amíg nem lesznek sokkal idősebbek. És nincs közösségi média legalább 16 éves korukig” – mondta.

7. Mila Kunis

Hirdetés

A Fekete hattyú sztárja nem szeretné, ha a gyerekeit elkényeztetnék ajándékokkal, és nem hajlandó elhalmozni őket ajándékokkal. „Eddig az volt a hagyományunk, hogy nincs ajándék a gyerekeknek. Idén vezetjük be, mert amikor a gyerekek [egyévesnél] fiatalabbak, nem igazán számít. Tavaly, amikor karácsonyt ünnepeltünk, Wyatt 2 éves volt, és ez már túl sok volt. Nem adtunk neki semmit – a nagyszülők adták. A gyerek már nem értékeli az egy ajándékot. Azt sem tudják, hogy mit várnak, csak dolgokat akarnak” – osztotta meg.

8. Keira Knightley

A díjnyertes színésznő nem engedi, hogy a lánya megnézzen néhány mesefilmet, mert nem tetszik neki, ahogy a nőket ábrázolják bennük. „Hamupipőke: betiltva. Arra vár, hogy egy gazdag srác megmentse. Ne tedd! Mentsd meg magad, nyilvánvalóan” – mondta.

via

Kapcsolódó cikkek